Τροπολογία με την οποία δινεται παράταση για 2 ακόμα έτη στο ειδικό πρόγραμμα επανειδίκευσης, κατάρτισης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για τους ωφελούμενους πρώην εργαζομένους της εταιρείας “ΘΡΑΚΗ ΑΕ, κατατεθηκε στο νομοσχέδιο για το χωροταξικό

Με τις διατάξεις της προτεινόμενης τροπολογίας, παρατείνεται εκ νέου από 1.1.2017 και για δυο (2) ακόμη έτη, (λήγει 31-12-2016), το ειδικό πρόγραμμα επανειδίκευσης, κατάρτισης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για τους ωφελούμενους πρώην εργαζομένους της εταιρείας “ΘΡΑΚΗ ΑΕ”.

Προβλέπεται επίσης ότι μετά την τακτοποίηση και πιστοποίηση, από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος, των χρεωστικών και πιστωτικών υπολοίπων για την υλοποίησή του από 10.9.2009 μέχρι 31.12.2016, το έργο περατώνεται λογιστικά για την ανωτέρω χρονική περίοδο και οι κατατεθείσες εγγυήσεις επιστρέφονται στο όργανο που τις εξέδωσε. Οικονομικές ή άλλες λογιστικές εκκρεμότητες που ενδεχομένως προκύψουν στη συνέχεια για το ανωτέρω χρονικό διάστημα δεν θεωρούνται επιλέξιμες δαπάνες του προγράμματος και δεν βαρύνουν το ελληνικό δημόσιο.

Από τις προτεινόμενες διατάξεις, προκαλείται σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού (εθνικό σκέλος Π.Δ.Ε.), δαπάνη, από την υλοποίηση του προαναφερόμενου προγράμματος, η οποία, σύμφωνα με το επισπεύδον Υπουργείο, ανέρχεται στο ποσό των 2,4 εκατ. ευρώ περίπου.

www.dikaiologitika.gr

Προηγούμενο άρθροΚατερίνα Τοπαλίδου: “Η δυναμικότητα της γυναίκας κρίνεται με την απομάκρυνσή της από βίαιους χωρίς βούληση άνδρες”
Επόμενο άρθροΜε επιτυχία έκλεισε το 2ο Χριστουγεννιάτικο Χορωδιακό Φεστιβάλ Νέων, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου