Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Μηταράκης: “Ναι μεν αλλά… και στο βάθος επέκταση…”

Μηταράκης: “Ναι μεν αλλά… και στο βάθος επέκταση…”

Σχεδόν 4 ώρες διήρκησε η συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης του υπουργού μετανάστευσης και ασύλου Νότη  Μηταράκη με βουλευτές, δημάρχους, επικεφαλής παρατάξεων του Δήμου Ορεστιάδας και εκπροσώπους φορέων.

Σύσσωμος ο Έβρος ειπε για ακόμη μια φορά ΟΧΙ σε νεα δομη – ΟΧΙ στην επεκταση του ΚΥΤ Φυλακιου.

Τα αίματα ανάψαν όταν πήρε το λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ΑΜΘ κ. Κώστας Βενετίδης. Όπως ανακαλύπτει το evros-news.gr ο διάλογος είχε ως εξής:

Βενετίδης: Μας ζητάτε να καταθέσουμε εναλλακτικές προτάσεις. Δεν μπορούμε να συζητάμε τίποτα, παρά μόνο την ακύρωση της απόφασης. Το θέμα είναι εθνικής σημασίας και όχι διαχείρισης του μεταναστευτικού. Πάρτε το πίσω κύριε υπουργέ. Δεν συζητάμε τίποτε άλλο.

Μηταράκης: Μα ο δήμαρχος κύριος Μαυρίδης πρότεινε άλλες λύσεις. Εσείς μιλάτε λαϊκίστικα, λες και είστε στην πλατεία, για να γράφουν τα διάφορα σάιτ όσα λέτε.

Βενετίδης: Να έρθεις στην πλατεία να ακούσεις τον κόσμο. Θα δεις ποια άποψη έχει και για σας και για το εθνικό λάθος που πάτε να κάνετε στον Έβρο. Όλος ο κόσμος αλλά και εμείς οι θεσμικοί, διαφωνούμε σε αυτό που πάτε να κάνετε και δεν πρέπει να συζητάμε ούτε εναλλακτικά σενάρια, ούτε τεχνοκρατικά θέματα.

Τέλος ο κ. Μηταράκης δεσμεύτηκε ότι δε θα προχωρήσει σε σχεδιασμό αν δεν υπάρξει νέα συζήτηση κι ότι θα επισκεφτεί την Ορεστιάδα.

Exit mobile version