Την Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, παρέστη στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου στον Περισσό.
Το απόγευμα της Πέμπτης 19 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστάτησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος και ο οικείος Ποιμενάρχης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ενώ εντός του Ιερού Βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος. Πλήθος πιστών προσήλθαν ευλαβικά στο Ναό για να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο του Αγ. Ευσταθίου, καθώς και το άφθαρτο σκήνωμα του Αγ. Γεωργίου του Νεαπολίτου, προστάτου και εφόρου της Ιεράς Μητροπόλεως που φυλάσσονται εντός του Ναού.
Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στον Περισσό τελέσθηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, ο οποίος χοροστάτησε και στην ακολουθία του Όρθρου, συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου και του οικείου Ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.
Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Γαβριήλ για την ευγενή πρόσκληση να συμμετάσχει στην ιερά πανήγυρη, αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο του Αγίου Ευσταθίου, του οποίου τη μνήμη προβάλλει η Αγία μας Εκκλησία λίγες ημέρες μετά την Ύψωση του Τίμιου Σταυρού προκειμένου να αναδείξει τόσο την μαρτυρική του θυσία, όσο και το μεγαλείο της πίστεώς του.
Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης μας απήυθηνε κάλεσμα προς τον λαό να διατρανώσει την πίστη του και να μείνει προσηλωμένος στα ιδανικά της ελληνορθόόδοξης παράδοσης ώστε να μην έρθει η ώρα και μας επιβάλλουν οι μετανάστες τον δικό τους πολιτισμό ή ακόμα και τη δική του θρησκεία,  εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα των πιστών στον κατάμεστο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.
Ο Μητροπολίτης μας κήρυξε με πάθος και πυγμή τα όσα διαδραματίζονται στην σημερινή Ελλάδα με τους μετανάστες τους οποίους αφού καλωσόρισε -μάλιστα εγκωμίασε και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο- τόνισε ότι “οι άνθρωποι αυτοί κουβαλάνε έναν άλλον πολιτισμό που δεν μπορούμε να αλλάξουμε και φυσικά δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε. Δεν μπορούμε να τους διώξουμε, δεν μπορούμε να μην τους δεχθούμε. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να μείνουμε στέρεοι στη πίστη μας και στα ιδανικά μας. Να μη δείξουμε χλιαρότητα“.
Επίσης, ζήτησε από τους πιστούς “…να πάψουμε να τρωγόμαστε μεταξύ μας, οι κίνδυνοι τόσο για εμάς όσο και για την πατρίδα μας είναι πολλοί…. Κρατήστε την Ορθοδοξία ψηλά“.
Πηγή: Βήμα Ορθοδοξίας
Προηγούμενο άρθροΤο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης ζητάει εθελοντές καθηγητές
Επόμενο άρθροΧρήστος Δερμεντζόπουλος: Η Σαμοθράκη θα έχει εξασφαλισμένη την συγκοινωνία της , όλη την διάρκεια του χρόνου