Ξεκίνησε στις δυο Μητροπόλεις του Έβρου, Αλεξανδρουπόλεως και Διδυμοτείχου η καταβολή του επιδόματος τριτέκνων.

Πρόκειται για ένα θεσμοθετημένο εγχείρημα που η Εκκλησία εφαρμόζει εδώ και 31 χρόνια σε ολόκληρη τη Θράκη μέσα από το οποίο στηρίχθηκαν μέχρι σήμερα 4000 οικογένειες .

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται και στις τέσσερεις Μητροπόλεις της Θράκης στα πλαίσια αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η περιοχή μετά από απόφαση της Ιεράς Συνόδου το 1999.Το ύψος του επιδόματος είναι 400 ευρώ ανά τετράμηνο.

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ανέφερε πως «πρόκειται για ένα καλό εργαλείο προς την κατεύθυνση στήριξης της οικογένειας στη Θράκη.»

Την στιγμή αυτή επιδοτούνται 800 οικογένειες κα στους τρεις νομούς, ενώ στην περιοχή εμβέλειας της Μητροπόλεως ΔΟΣ, επιδοτούνται μόνο 100 οικογένειες από τις 150 που υπήρχαν πριν από μια δεκαετία.

«Αυτό που με στενοχωρεί είναι ότι οι λιγότεροι ωφελημένοι από το πρόγραμμα ανήκουν στην δική μας Μητρόπολη,» τονίζει με προβληματισμό ο κ. Δαμασκηνός.

«Δεν υπάρχει πληθυσμός. Δεν υπάρχουν νέα ζευγάρια. Το δημογραφικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή» εκφράζοντας την ελπίδα η πολιτεία να βοηθήσει στη στήριξη των οικογενειών να παραμείνουν στον Έβρο πλαισιώνοντας τις δραστηριότητες της τοπικής κοινωνίας.

«Η Εκκλησία είναι κοντά στο λαό του θεού, δήλωσε ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός, κοντά στον τόπο μας. Θέλουμε κι επιθυμούμε να προκόψει ο τόπος και αυτό είναι η αγωνία όλων μας» κατέληξε.

ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Προηγούμενο άρθροΑντιδράσεις για την συγχώνευση σχολικών τμημάτων
Επόμενο άρθροΕπερωτήσεις της “Περιφερειακής Σύνθεσης” στην επερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ