Σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε παραμεθόριες κωμοπόλεις της επαρχίας του επισκέφθηκε, το διήμερο 24 και 25 του μηνός Οκτωβρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Μεταξάδων, το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Λάβαρων, το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Κυπρίνου, το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Δικαίων, το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Ριζίων και το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Νέας Βύσσης.

Ο Σεβασμιώτατος με την ευκαιρία αυτή μοίρασε σχολικά είδη στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και παιχνίδια στα νήπια. Επίσης είχε τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και να τους εκδηλώσει το αμέριστο ενδιαφέρον του για την πρόοδο των παιδιών και να ευχηθεί στους μεν εκπαιδευτικούς υπομονή και όρεξη για προσφορά  στους δε μικρούς μαθητές φώτιση Θεού και επιτυχία.

Σχολιάζοντας ο Σεβασμιώτατος μετά την επίσκεψη του στις παραμεθόριες αυτές σχολικές μονάδες σημείωσε ότι η Πολιτεία θα πρέπει να προσέξει περισσότερο τις ακριτικές περιοχές και να δώσει ευκαιρίες τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και στους μαθητές να έχουν μεγαλύτερη προσβασιμότητα στα νέα δεδομένα της παιδαγωγικής.

Προηγούμενο άρθροAγιασμός για την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς για την ακαδημία του i soccer
Επόμενο άρθροΚωνσταντίνος Ιατρίδης: “Ο Ερντογάν δεν έχει τα κότσια να κάνει πόλεμο με την Ελλάδα”