Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων του νομού Ροδόπης στην Κομοτηνή υπογράμμισε πως η Θράκη αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση όσον αφορά την ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων. Τόνισε πως το παράδειγμα της Θράκης «πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού», ενώ κατέστησε σαφές ότι η Συνθήκη της Λωζάνης προσδιορίζει «με απόλυτη σαφήνεια» το καθεστώς που διέπει τη μουσουλμανική μειονότητα, τα δικαιώματά και τις υποχρεώσεις της.

Προσέθεσε ότι παρά την ένταση που υπάρχει στις εξωτερικές σχέσεις δεν θέλει καν να δει ζητήματα που σχετίζονται με τη Θράκη να γίνονται μέρος της αντιπαράθεσης. «Θα ήθελα πραγματικά τα ζητήματα αυτά που αφορούν τη Θράκη να μείνουν έξω, τελείως έξω, από αυτή την αντιπαράθεση. Να μην δίνονται ερμηνείες που διαστρεβλώνουν την ιστορία αλλά και το νομικό καθεστώς το οποίο διέπει την μουσουλμανική μειονότητα»

Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Μητσοτάκης απο την Κομοτηνή: «Αδιαπραγμάτευτη κόκκινη γραμμή η προστασία του εισοδήματος των αγροτών»
Επόμενο άρθροΌχι στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης! – Όλοι στο συλλαλητηριο Πέμπτη 27 Φλεβάρη, 19:00 στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης