«Μέσα στον Ιανουάριο προσγειώνονται στην Τανάγρα τα πρώτα έξι Ραφάλ και εντός των επόμενων εβδομάδων υπογράφεται η τελική συμφωνία για τις 3 belharra» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της βουλής.

«Σε αυτή τη συγκυρία, έχοντας κληρονομήσει ένοπλες δυνάμεις που για χρόνια δεν έγιναν καθόλου επενδύσεις, η αντιπολίτευση – εκτός του ΚΙΝΑΛ- καταψηφίζει τις αμυντικές δαπάνες . Σπάζοντας για μία ακόμη φορά, μία παράδοση στο κοινοβούλιο που έλεγε ότι παρά τις διαφωνίες μας σε αυτά τα θέματα υπερψήφιζε», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Είστε πάντα παρόντες σε ό,τι διχάζει και μονίμως απόντες σε ό,τι ενώνει. Το εθνικό μέτωπο συγκροτείται, έστω και χωρίς τη δική σας συμμετοχή».

Και κατέληξε: «Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν σήμερα ότι η πατρίδα μας αλλάζει και είναι πιο ισχυρή, από ότι ήταν πριν 27 μήνες. Οικονομικά, γεωπολιτικά, αμυντικά αλλά και ως προς την εικόνα της στο εξωτερικό. Είναι μία Ελλάδα της προόδου. Ο νέος προϋπολογισμός προτάσσει τη δίκαιη αναδιανομή του πλούτου και τη μείωση των ανισοτήτων. Είναι ένας πολιτικός καθρέφτης που αντικατοπτρίζει το όραμά μας για τη χώρα. Η εικόνα είναι μιας Ελλάδας πιο φιλόδοξης. Από το φάσμα της στασιμότητας, η Ελλάδα περνά στο ξέφωτο της σταθερότητας. Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτή τη στιγμή της χώρας είναι η πολιτική σταθερότητα. Χωρίς αυτήν δεν θα την εμπιστευόντουσαν όχι μόνο οι σύμμαχοι και οι εταίροι της, ούτε καν οι Έλληνες πολίτες. Αν οι αριθμοί και οι δείκτες του προϋπολογισμού φανερώνουν τους στόχους της κυβέρνησης, η σταθερότητα δείχνει την ατμόσφαιρα στην οποία κινείται. Συνδέεται με τους σταθερούς εκλογικούς κύκλους, την κομματική ωριμότητα ακόμα και την καθημερινή πολιτική συμπεριφορά. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη αντίληψη για τα βήματα που διένυσε η χώρα και είναι στο χέρι μας για να γίνει προάγγελος ενός καλύτερου 2022».

Πηγή: www.voria.gr

Προηγούμενο άρθροΝίκος Παναγιωτόπουλος: «Προσλήψεις 1.600 ΕΠΟΠ και 1.000 O.B.A. μέσα στο 2022»
Επόμενο άρθροΘεοδωρικάκος: Το 2022 θα ενισχυθεί η δύναμη των συνοριοφυλάκων με 550 άτομα (250 θα τοποθετηθούν στην Αλεξανδρούπολη και τα υπόλοιπα 300 στους τρεις νομούς της Αν. Μακεδονίας)