Οι αρχαίοι πρόγονοι μας έλεγαν πως πρέπει για να βρίσκουμε το αληθές νόημα των λέξεων να κοιτάμε την αθέατη πλευρά του λόφου. Τα φαινόμενα μόνον απατούν. Πίσω από αυτά κρύβεται η αλήθεια (προς την κατεύθυνση αυτή ο Πλάτων στην πολιτεία του)

Με αφετηρία τις παραπάνω διαπιστώσεις σίγουρα η χθεσινοβραδινή συνέντευξη του τηλεοπτικού σταρ- καθηγητή Πανεπιστημίου- Γιάν(ν)η Βαρουφάκη, δεν ήταν μόνον μια συνέντευξη που δόθηκε τυχαία στον χρόνο που δόθηκε , ούτε μια συνέντευξη συνηθισμένη σαν τις άλλες…

Από την συνέντευξη του αναδύθηκαν μερικές πικρές αλήθειες, που όσο κι αν τις κρύψουν, εκείνες βγαίνουν ως «πόρνες Βαβυλώνας» και αποκαλύπτουν πολλά ……….

Αποκαλύπτουν τον θλιβερό ρόλο της αριστεράς στην Ελλάδα που πίσω από το θεωρητικό ηρωικό μοντέλο της κρύβει νοοτροπία υποτέλειας,  χειρότερη κι από αυτή της υποτελούς δεξιάς.

Η αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα- Βαρουφάκη ενώ έσχιζε μνημόνια, καταργούσε ΕΝΦΙΑ, δεν μιλούσε με την ΤΡΟΪΚΑ, σε λίγους μήνες από την ανάληψη της εξουσίας τον Γενάρη του 2015 άρχισε να σφιχταγκαλιάζεται ολίγον κατ’ ολίγον στα φονικά πλοκάμια του Ντάισελμπλουμ και του Σόιμπλε . Προειδοποιούσαμε τότε πως η αλήθεια είναι καλύτερη από τους ψευτοηρωϊσμούς (βλ άρθρο μου, πείτε την αλήθεια επιτέλους στον λαό Ελεύθερη Θράκη 12-3-2015, MAXIMUM FM 9-3-2015, GREEK ACTIVITY 7-3-2015, Ελεύθερη Ώρα 10-3-2015)

Ο πολύς πρώην υπουργός οικονομικών με όσα είπε ανέδειξε πως ο πρωθυπουργός στην κρίσιμη στιγμή δεν είχε ούτε και έχει «στιβαρές» πλάτες, δεν έχει σθένος, αλλά υπέκυψε στα ξένα και άφιλα αφεντικά.

Κατέδειξε ακόμη πως άλλες «υπερκείμενες δυνάμεις» στην αντιπέρα όχθη του Ατλαντικού προετοιμάζουν τι θα συμβεί αργότερα αποδομώντας πρόσωπα και χώρες…. Θυμάστε τι του είπε ο πολύ γνωστός σε παγκόσμια κλίμακα, όπως είπε, αλλά δεν τον φανέρωσε,  τι θα συνέβαινε αργότερα απαξιωτικά για τον ίδιο και την Ελλάδα;!

Ο καθηγητής της «θεωρίας των παιγνίων» με το ανασηκωμένο σακάκι γνωστού οίκου μόδας παρέστησε τον εαυτό του γενναίο και πατριώτη μαχόμενο για τα δίκαια του έθνους και σιγοψιθύρισε τις έντονες διαφωνίες στην επιτελική οικονομική ομάδα……

Δεν μας έκρυψε πως ούτε λίγο ούτε πολύ , αυτό που οι ξένοι δυνάστες δεν μπορούσαν να το περάσουν με κυβέρνηση Σαμαρά το πέρασαν και το περνούν με αριστεροδεξιά παραφύσιν συγκυβέρνηση των ΚΟΚΟ-ΣΑΝΕΛ!

Δεν υπάρχει έλλειμμα Δημοκρατίας στην Ευρώπη είπε, αλλά στην Ευρώπη δεν υπάρχει Δημοκρατική δομή! Μια Ευρώπη που δεν ήθελε από την αρχή την «συμφωνία» αλλά αποφασισμένη από την αρχή να μας οδηγήσει στην οικονομική πολιτιστική και κοινωνική εξόντωση! Είδαμε πρόσφατα τα σύμφωνα συμβίωσης!

Σ’ αυτήν την Ευρώπη όμως ακόμη και σήμερα οι αξιοθρήνητοι πολιτικάντηδες του δήθεν Ευρωπαϊκού προσανατολισμού, χτυπούν προσοχή και ανοίγουν και τις τελευταίες κερκόπορτες.

Κι αφού τα είπε όλα αυτά ο «ηρωικός» Βαρουφάκης, αφού άφησε να φανεί πως παραιτήθηκε γιατί το επέβαλαν οι ξένοι σε μια πλήρως εξαρτώμενη αριστερή κυβέρνηση στο τέλος πάλι «χάιδεψε» τον σύντροφο του Αλέξη με την φράση «μπορεί εμείς οι αριστεροί να διαφωνούμε αλλά συνεχίζουμε να είμαστε φίλοι….». Κάπως έτσι το είπε και έκανε τον νυσταγμένο αυτόν λαό λόγω ώρας, να σκεφτεί πως έχουμε πέσει σε εσμό αθλίων πολιτικάντηδων.

Γιατί άραγε τα θυμήθηκε τώρα όλα αυτά ο πολύς Γιάν(ν)ης; Μήπως γιατί ετοιμάζει, όπως είναι της μόδας άλλωστε, το νέο Ευρωπαϊκού προσανατολισμού κόμμα του; Ξεχνάει όμως την διαχρονικά υπαρξιακή αλήθεια- αξίωμα, πως «αν θέλεις να σε υπολογίσει ο εχθρός , πρέπει να τον κάνεις να σε φοβηθεί, δείχνοντας του αποφασισμένος ακόμα και να πεθάνεις». Γιατί τότε όλοι αυτοί οι ξένοι πάτρωνες μετά βεβαιότητας αν έβλεπαν έναν αποφασισμένο προς αυτήν την κατεύθυνση λαό, θα κρύβονταν στα λαγούμια τους… Αυτήν την αλήθεια αυτός και οι όμοιοι του δεν την δίδαξαν ποτέ, γιατί δεν μπορούν, ούτε θέλουν!  

Οι εξελίξεις πάντως προ των πυλών…

Προηγούμενο άρθροΔείτε τα επεισόδια στη συγκέντρωση των αγροτών στην Κομοτηνή κατα την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
Επόμενο άρθροΚαλύτερος κολυμβητής ο Τυλιγαδάς, στην Προεθνική ο Ρετσίδης, MVP του ΟΦΘΑ η Μπαδάνη!