ΠΗΓΗ www.xronos.gr – Δήμος Μπακιρτζάκης

Έχοντας σαφώς διαφοροποιήσει τη θέση του από τη διοίκηση Χρήστου Μέτιου στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ από τους πρώτους μήνες, ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης αισθάνεται δικαιωμένος από την απόφασή του αυτή λέγοντας σήμερα “κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε σωστά. Η διαφοροποίηση δεν έγινε γιατί δεν μου άρεσε ο Χρήστος Μέτιος, αλλά για να κρούσω το καμπανάκι του κινδύνου. Υπήρχε ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου έπρεπε να υλοποιήσουμε δράσεις, υπήρχε μια πρόταση της Περιφέρειας, όμως είχαν αρχίσει να χάνονται, να μην υλοποιούνται, έβλεπα ότι αυτή η διαφορά στην στόχευση και στην κινητοποίηση θα μας δημιουργούσε πρόβλημα, με την έννοια ότι ο κόσμος που μας ψήφισε θα έλεγε ποια είναι τα αποτελέσματά σας“.

Ο ανεξάρτητος σήμερα περιφερειακός σύμβουλος ανακαλεί στη μνήμη του τον Γιώργο Παυλίδη χαρακτηρίζοντάς τον “εξαιρετικό νομάρχη και περιφερειάρχη, ο οποίος είχε καταφέρει να βάλει την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη μπροστά σε πολλά ζητήματα και μάλιστα πανελληνίως. Στο θέμα του φυσικού αερίου στις πόλεις ήταν πρωτοπόρος, όπως και στο θέμα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του TAP”.

Οι πρώτες μεταξύ τους κουβέντες όταν ο Μιχάλης Αμοιρίδης ανέλαβε ως αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ήταν “δεν μετράνε τα λόγια, μετράνε τα έργα”. Για τον φορέα διαχείρισης τουριστικού προορισμού που δεν έγινε και την τουριστική επιτροπή ουσίας, που επίσης δεν έγινε, κάνει λόγο ο κος Αμοιρίδης, σημειώνοντας πως “δεν έχουμε τουριστικό ρεύμα όπως θα έπρεπε να έχουμε και γι’ αυτό έπρεπε να δουλέψουμε να αναδείξουμε κι άλλες πτυχές. Έχουμε να αναδείξουμε τον ορεινό όγκο της Ροδόπης, έχουμε να δείξουμε τον πολιτισμό μας, έχουμε να δείξουμε την τοπική κουλτούρα που δεν υπάρχει αυτή την στιγμή”.

Σχολιάζοντας τις προεκλογικές ζυμώσεις ο κος Αμοιρίδης αναφέρει τα παρακάτω:

Το ότι βγαίνουν σοβαρά στελέχη από την κοινωνία και από την ΝΔ και θέλουν να διεκδικήσουν την θέση του περιφερειάρχη δείχνει το κενό το οποίο υπάρχει αυτή την στιγμή από την διοίκηση του κου Μέτιου.

Αν υπήρχε μια σοβαρή παρουσία όλα αυτά τα δύο χρόνια δεν θα έβγαιναν αυτοί οι αντίπαλοι και δεν θα έβγαιναν και κόντρα στην επίσημη θέση της ΝΔ.

Άλλωστε όλοι αυτοί δεν είναι αμέτοχοι στα κομματικά, είναι άνθρωποι που έχουν βαθιές πολιτικές ρίζες”.

Αναφορικά με την συνάντηση που είχε γίνει στην Αθήνα μεταξύ στελεχών της παράταξης “Περιφερειακή Αναγέννηση” και του γραμματέα πολιτικής επιτροπής ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, πριν ακόμη δοθεί το χρίσμα στον Χρήστο Μέτιο, ο κος Αμοιρίδης σήμερα κάνει λόγο για “σόου” και εξηγεί:

“Υπήρχαν 19 υπογραφές περιφερειακών συμβούλων οι οποίες αγνοήθηκαν.

Μας κατέβασαν στην Αθήνα υποτίθεται για να μας ακούσουν.

Από τους 27 συμβούλους που κατεβήκαμε, οι 22 είπαμε ότι πρέπει να υπάρξει μια διόρθωση, διότι ενδεχομένως ο κος Μέτιος να είναι καλός για κάποια άλλη θέση, αλλά δεν είναι καλός στην διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και στην έκφραση πολιτικής από την θέση του περιφερειάρχη. Όμως δεν ακουστήκαμε.

Οι αποφάσεις είχαν ληφθεί προ καιρού, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να κάνουν όλο αυτό το σόου.

Τι περίμεναν να ακούσουν από τους συμβούλους που κατέβηκαν κάτω;

Η άποψη των περισσότερων είναι δεδομένη και δεν έχει να κάνει ούτε με προσωπικές πικρίες, ούτε με προσωπικές φιλοδοξίες.

Οι περισσότεροι από εμάς δίνουμε λογαριασμό στην κοινωνία και καθημερινά απολογούμαστε στην κοινωνία για τα δύο αυτά χρόνια”

Όσο για τις υποψηφιότητες των κυρίων Ζαγναφέρη, Πέτροβιτς και Τοψίδη, ο κος Αμοιρίδης εκφράζει την άποψη ότι “όλοι μαζί θα συναινέσουν στο πρόσωπο ενός”.

Ο Μιχάλης Αμοιρίδης, καταληκτικά, δηλώνει πως θα είναι υποψήφιος, εκδηλώνοντας την πρόθεσή του “να συμμετέχω στην αυριανή διοίκηση της Περιφέρειας σαν απλός στρατιώτης όχι υποψήφιος περιφερειάρχης και θα επιλέξω να είμαι με τον άνθρωπο που θα μπορέσει να έχει ενωτικό πνεύμα, αλλά και ένα σχέδιο ουσιαστικής, πρακτικής, μετρήσιμης ανάπτυξης για τον τόπο”.

Προηγούμενο άρθροΈκλεψαν ηλεκτροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΜε λαμπρότητα τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός στο παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών