Μιχαηλίδης- Μυτιληνός: Το FSRU της Αλεξ/πολης μπορεί να αποτελέσει Στρατηγικό σημείο για τον ανεφοδιασμό μεγάλων κρουαζιερόπλοιων.

Με την κατασκευή και λειτουργία του Πλωτού Σταθμού Αποθήκευσης και Αεριοποίησης (FSRU), δίνεται η ευκαιρία στην Αλεξανδρούπολη να αποτελέσει στο μέλλον ένα σημαντικό στρατηγικό κόμβο για την δραστηριότητα bunkering στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πολλά ξένα λιμάνια ήδη αναπτύσσουν υποδομές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος από την ξηρά, καθώς και υποδομές ανεφοδιασμού των νέου τύπου κρουαζιερόπλοιων που καταναλώνουν LNG, καύσιμο που συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των εκπομπών άνθρακα ενώ κάνει τα πλοία εντελώς αθόρυβα.

Ο ανεφοδιασμός ενός μεγάλου κρουαζιερόπλοιου με δεξαμενές 3.600 κ.μ. με LNG, γίνεται κάθε 14 ημέρες και για 10-12 ώρες, ενώ όλοι οι επιβάτες αποβιβάζονται από το κρουαζιερόπλοιο κατά τον ανεφοδιασμό.

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αφού ξεπεράσει σημαντικές αντικειμενικές δυσκολίες, μπορεί να προσφέρει στο μέλλον σοβαρά πλεονεκτήματα για την τουριστική κίνηση και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, βάζοντας τις βάσεις έτσι ώστε η Αλεξανδρούπολη πέρα από ενεργειακός κόμβος να αποτελέσει και ένα σημαντικό σταθμό προσέλκυσης της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης – Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Ευάγγελος Μυτιληνός – Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»

Προηγούμενο άρθροΝ. Μηταράκης: Ο φράχτης στον Εβρο είναι εθνική μας επιλογή
Επόμενο άρθροMουσείο Δώρων απέκτησε το Προεδρικό Μέγαρο – Ανάμεσα στα εκθέματα και το κέντημα των γυναικών του Μεγάλου Δέρειου