ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΙΧΑΛΕΝΤΖΑΚΗΣ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

ΓΚΟΛΟΜΕΕΦ ΚΑΙ ΝΤΟΥΝΤΟΥΝΑΚΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στη λέξη ΔΙΑΚΡΙΣΗ στο λεξικό γράφει ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΙΧΑΛΕΝΤΖΑΚΗΣ. Ο Εβρίτης κολυμβητής για δεύτερη φορά στη καριέρα του πάει σε Παραολυμπιακούς αγώνες.

Τώρα πάει στο ΤΟΚΙΟ ενώ το 2016 είχε κολυμπήσει στο Ρίο, όπου στους πρώτους Παραολυμπιακούς κρέμασε στο στήθος του ένα χρυσό μετάλλιο.

Πώς ένιωσε όταν άκουσε τον εθνικό ύμνο και έπιασε το χρυσό μετάλλιο στα χέρια του…

«Ένιωσα μεγάλη ανακούφιση και είδα τι μπορεί να καταφέρει ένας άνθρωπος αν έχει ψυχή και στηρίγματα από πίσω του..

Όλα κύλισαν ομαλά, βρήκα τη φόρμα μου στις πρώτες μέρες, οπότε δεν είχα αγωνία το πως θα ήμουν την μέρα του αγώνα σωματικά!!»

Και τώρα τι προσδοκά… «Είναι μια μεγάλη διοργάνωση μετά από 5 χρόνια. Σίγουρα όλοι ανυπομονούμε Ελπίζουμε για το καλύτερο.»

Ο Δήμος θα πέσει σε τρία αγωνίσματα στο ΤΟΚΙΟ!!! Στα 100μ ελεύθερο, μετά στα 200μ. μικτή και την τελευταία ημέρα στα 100μ. πεταλούδα.

Και σίγουρα στο παλμαρέ του θα προσθέσει ακόμα κάποιο μετάλλιο. Το καλύτερο του αγώνισμα είναι τα 100μ. πεταλούδα. «Όπου ευελπιστούμε για μια καλή θέση. Η προπόνηση που κάνω είναι γύρω στις 6-7 ώρες στο κολυμβητήριο και μετά 1-2 ώρες γυμναστήριο.

» λέει ο Μιχαλεντζάκης.

Ο Δήμος είναι 6 φορές πρωταθλητής Ευρώπης και 3 φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής.

Από μικρό παιδάκι …«Ξεκίνησα την κολύμβηση από τα 3,5 χρόνια μου για θεραπευτικούς λόγους.. Έτσι καθιερώθηκε στη ζωή μου το κολύμπι. Ήταν το μόνο άθλημα που θα μπορούσε να βοηθήσει την αναπηρία μου! Ήταν το μοναδικό άθλημα που μπορούσα να βελτιώσει την αναπηρία που έχω και όλοι οι γιατροί μου συνέστησαν την κολύμβηση. Και έτσι ξεκίνησε αυτό το ταξίδι.»

Και τελικά βγήκε ωραίο αυτό το ταξίδι… « μέχρι στιγμής. Εννοείται και είμαι ευγνώμων για αυτό. Ένα μειονέκτημα που έχει γίνει πλεονέκτημα πλέον.»

«Γενικά σαν πρότυπα πάρα πολλούς κολυμβητές, κυρίως άτομα με αναπηρία οι οποίοι καθημερινά δίνουν αγώνα ζωής και για να επιβιώσουν και να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη καθημερινότητα. Οπότε δεν είναι κάποια συγκεκριμένα. Είναι γενικά τα άτομα με αναπηρία»

Και ασφαλώς είδε Ολυμπιακούς αγώνες. «Βεβαίως είδα Ολυμπιακούς αγώνες. Ο Κριστιάν Γκολομέεφ είναι ο Έλληνας πρότυπο, Η θέση που κατέκτησε ήταν κάτι το μοναδικό. Και η Άννα Ντουντουνάκη για την δουλειά της και την σεμνότητα της. Δεν τα παρατάει ποτέ..»

Τελικά τα όνειρα σου έγιναν πραγματικότητα ή θα ήθελες κάτι παραπάνω;

Όταν πετυχαίνεις ένα στόχο-όνειρο στην ζωή σου βάζεις άλλον καινούργιο πιο δύσκολο! Αυτός για μένα είναι ένα μετάλλιο την ερχόμενη σεζόν.

Γιατί θα πρότεινες σε ένα παιδί να ασχοληθεί με το κολύμπι;

«Θα πρότεινα το κολύμπι σε ένα παιδί γιατί καταρχήν είναι ατομικό άθλημα, κερδίζεις-αγωνίζεσαι-χάνεις για τον εαυτό σου!! Επίσης, είναι ένα άθλημα χωρίς τραυματισμούς χωρίς ‘κλεψιές’ διότι όλα γίνονται ηλεκτρονικά!! Και τέλος πιστεύω ότι αν δουλέψεις Πραγματικά η επιτυχία θα έρθει Σίγουρα!»

Ανανεώσαμε το τηλεφωνικό ραντεβού για μετά τους αγώνες για να κάνει ένα απολογισμό πενταετίας.

Προηγούμενο άρθροΈναρξη της δεύτερης δοκιμαστικής επιχειρησιακής εκμετάλλευσης δέσμιων αερόστατων θαλάσσιας επιτήρησης στο Ανατολικό Αιγαίο σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (FRONTEX)
Επόμενο άρθροΑλεξανδρούπολη: Το γραφείο του πρώην ΤΕΒΕ (στην οδό Γερβασίου 4) παύει να λειτουργεί