Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε την Τετάρτη 7 Απριλίου εκ μέρους του Δήμου Αλεξανδρούπολης ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης με το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco, στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος του μνημονίου συνεργασίας είναι η από κοινού ανάπτυξη, έρευνα, διάδοση και εκπαίδευση σε τεχνολογίες ψηφιακού μετασχηματισμού, η δημιουργία καινοτόμων λύσεων σε προβλήματα της καθημερινότητας σχετικά με τη λειτουργία της κοινωνίας, καθώς και η συνεργασία με αντίστοιχους φορείς του εξωτερικού. 

Πιο συγκεκριμένα το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει μεταξύ άλλων:

  • Εκπόνηση ερευνών και μελετών και ανάπτυξη καινοτόμων προγραμμάτων και πιλοτικών τεχνολογικών εφαρμογών.
  • Δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τεχνολογίες αιχμής και δημιουργική οικονομία.
  • Αξιοποίηση διεθνών δικτύων για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ τοπικών εταιρειών και των ομολόγων τους στο εξωτερικό.
  • Διοργάνωση εθνικών και διεθνών εκδηλώσεων.
  • Συνδιοργάνωση σεμιναρίων κατάρτισης και άλλων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με σκοπό την ανάπτυξη εξειδικευμένων γνώσεων και δεξιοτήτων σύμφωνα με τις μελλοντικές ανάγκες της αγοράς εργασίας.
  • Συμμετοχή σε ερευνητικά έργα που σχετίζονται με το μέλλον της εργασίας, της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Μετά την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας ο κ. Ζαμπούκης ανέφερε ότι «η συγκεκριμένη συμφωνία προσβλέπει στην επίτευξη της αποτελεσματικής άυλης εξυπηρέτησης και επικοινωνίας ανάμεσα στον δήμο και τους δημότες, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο σημείο του δήμου, ο οποίος είναι ο πέμπτος πιο «απλωμένος» γεωγραφικά στην Ελλάδα, καθώς και τους τομείς της τηλεϊατρικής και των σχετικών συμβουλευτικών υπηρεσιών και της εκπαίδευσης των πολιτών. Στόχος μας είναι η δικτύωση των τοπικών επιχειρήσεων και των νεοφυών ομάδων και συλλογικοτήτων με την πλέον καταξιωμένη εταιρεία στον χώρο της ψηφιακής επιστημονικής κοινότητας».

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Δερμεντζόπουλου με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην ΠΕ Έβρου
Επόμενο άρθροΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Απόπειρα επιβολής της τουρκικής γλώσσας στα Πομακοχώρια της Θράκης!