Το πρωί της Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου η κυριακάτικη Θεία Λειτουργία , πριν την απόλυση τελεσθεί το καθιερωμένο μνημόσυνο των κεκοιμημένων ιερέων, ιεροψαλτών, επιτρόπων, νεωκόρων και μελών του φιλοπτώχου ταμείου του Μητροπολιτικού Ναού απ’ αρχής μέχρι σήμερα.

Οι ενορίτες του Μητροπολιτικού Ναού και οι πιστοί της Επαρχίας μας που παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής στον Άγιο Νικόλαο προσευχήθηκαν για την ανάπαυση των ψυχών όλων όσων στα 118 και πλέον έτη αδιαλείπτου παρουσίας του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού εργάσθηκαν και μόχθησαν για την εύρυθμη λειτουργία του και διακόνησαν τους ενορίτες του και ολόκληρη την πόλη.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Επίσης, το απόγευμα της Κυριακής 8 Δεκεμβρίου στις 6.30΄ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Μητροπόλεώς μας (δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό) στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Πολιούχου της πόλεώς μας Αγίου Νικολάου, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη για τρίτη χρονιά Ημερίδα του Μητροπολιτικού μας Ναού κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον πανοσ. Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεώς μας, αρχιμ. π. Ειρηναίο Λαφτσή με θέμα «Βίος και παρουσία του Αγίου Νικολάου στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο» και από τον συμπολίτη μας συγγραφέα και ιστοριοδίφη κ. Ελευθέριο Τσινταράκη με θέμα «Η ιστορία του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως».

Προηγούμενο άρθροΜεταναστευτικό: Τρομακτικά “ξέφραγο” αμπέλι η Θράκη – 1.000 συλλήψεις μόνο τον Νοέμβριο
Επόμενο άρθροΗ Ζαχαρούλα Τσιρτσίδου, νέα Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης