Τέσσερις εκρήξεις συνολικά, δύο στο αεροδρόμιο και δύο σε διαδοχικούς σταθμούς του μετρό σκόρπισαν τον τρόμο στην πρωτεύουσα της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες.

Οι εκρήξεις που σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί στο αεροδρόμιο και αυτές που ακολούθησαν σε δύο σταθμούς του μετρό, με τον έναν μάλιστα να βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από το κτίριο της Κομισιόν, έχουν παραλύσει την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις πρώτες επιβεβαιωμένες πληροφορίες οι νεκροί ανέρχονται στους 13 ενώ οι τραυματίες είναι δεκάδες. Όπως αναφέρουν οι Βελγικές αρχές, οι επιθέσεις στο αεροδρόμιο είναι επιθέσεις αυτοκτονίας και σημειώθηκαν κοντά στο check – in της American Airlines.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, στο αεροδρόμιο βρέθηκαν ακόμα τρία γιλέκα αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που μετέδωσε ο Θάνος Αθανασίου στον Real Fm 97,8, οι Βελγικές αρχές κάνουν λόγο για 10 νεκρούς στο Μααλμπέκ και 17 νεκρούς στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

15 τραυματίες στο μετρό του Μάαλμπεκ

Τουλάχιστον 15 τραυματίες από την έκρηξη που σημειώθηκε στον σταθμό Μάαλμπεκ του μετρό των Βρυξελλών, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Υπάρχουν πληροφορίες για 10 νεκρούς από την έκρηξη στο μετρό των Βρυξελλών, είχε μεταδώσει νωρίτερα το βελγικό δίκτυο BVTM.

Αστυνομική καταδίωξη έξω από το σταθμό του Μααλμπέκ

Όπως μεταδίδει μέσω twitter Ισπανός δημοσιογράφος, πριν από λίγα λεπτά, έξι αστυνομικοί καταδίωκαν έναν άνδρα έξω από τον σταθμό του Μααλμπέκ, όπου νωρίτερα έγινε στόχος επίθεσης.

 

 

Ζωντανή εικόνα από τις Βρυξέλλες στα Ελληνικά

Δείτε live ότι συμβαίνει στις Βρυξέλλες μετά τις πολλαπλές φονικές εκρήξεις στο αεροδρόμιο αλλά και σε δύο σταθμούς του μετρό.

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών εκκενώθηκε και έκλεισε λίγα λεπτά μετά τις επιθέσεις. Η πτήση της Aegean με προορισμό την πρωτεύουσα του Βελγίου, προσγειώθηκε στο Ντίσελντορφ.

Το επίπεδο του συναγερμού για την ασφάλεια στην ύψιστη βαθμίδα, το 4, σε όλη τη χώρα, μετέδωσε το Belga, επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών του Βελγίου. Ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, μετά τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το ακριβές σημείο των δύο εκρήξεων στο αεροδρόμιο

Δείτε που ακριβώς σημειώθηκαν οι δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο του Βελγίου.

Συγκλονιστικές εικόνες και ντοκουμέντα

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από τα διεθνή μέσα και τα social media, αποκαλύπτουν το μέγεθος του τρόμου.

www.enikos.gr

Προηγούμενο άρθροΓια ένα μήνα θα είναι κλειστά τα ταμεία της ΔΕΗ στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροMε χρέωση… η εξόφληση λογαριασμών ΔΕΗ στο μηχάνημα των EΛΤΑ