Live

6.9 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
spot_imgspot_img
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Μπιναλί Γιλντιρίμ για την επίσκεψη Τσίπρα: “Μοιραζόμαστε την ίδια ιστορία και πολιτιστικές...

Μπιναλί Γιλντιρίμ για την επίσκεψη Τσίπρα: “Μοιραζόμαστε την ίδια ιστορία και πολιτιστικές αξίες”

Ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας και υποψήφιος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης στις επερχόμενες εκλογές του Μαρτίου, Μπίναλι Γιλντιρίμ, δήλωσε το Σάββατο ότι στόχος της χώρας είναι να «ενισχύσει τη φιλία» και να «μειώσει την εχθρότητα» μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ σχολίασε την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει μεταξύ 5 & 6 Φεβρουαρίου στην Τουρκία ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αφού τόνισε πως η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δυο γειτονικές χώρες ο Γιλντιρίμ είπε: «Αν και κατά διαστήματα έχουμε ορισμένες διαφορές σχετικά με το Αιγαίο, μοιραζόμαστε την ίδια ιστορία και πολιτιστικές αξίεςΠολιτικά εμείς υιοθετούμε την ανάπτυξη της φιλίας με την Ελλάδα και μείωση της έχθρας».

«Στον κύριο Τσίπρα θα κάνουμε όλα όσα επιβάλλει η τουρκική φιλοξενία. Δεν γνωρίζω το πρόγραμμα της επίσκεψης αλλά εμείς δείχνουμε την απαραίτητη ευαισθησία ώστε ο επισκέπτης που θα έρθει να περάσει το χρόνο του με τον καλύτερο τρόπο» ανέφερε.

www.real.gr

Προηγούμενο άρθροΕνδιαφέρον από Σαουδάραβες για τη φαρμακευτική κάνναβη
Επόμενο άρθρο8χρονο παιδάκι από την Σαμοθράκη μεταφέρθηκε με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος στην Αλεξανδρούπολη