«Δεν θέλουμε τα παιδιά να αρπάξουν covid, γιατί θα έχουν συνέπειες. Από τη στιγμή που θα γίνονται δύο self test για να είμαστε σίγουροι ότι είναι θετικό ή αρνητικό, νομίζω ότι αυτό είναι καλό. Εχει ξανασυζητηθεί το θέμα το να γίνουν εντός του σχολείου» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Γιαμαρέλλου.

Μιλώντας στο Mega, η κ. Γιαμαρέλλου, είπε πως τα παιδιά 12 – 17 θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό, καθώς οι μελέτες δείχνουν πως δεν υπάρχουν παρενέργειες σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

«Δεν πρέπει να υπάρχει δισταγμός για να εμβολιστούν τα παιδιά. Δεν έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες στα παιδιά τα εμβόλια. Είναι ασφαλέστατα».

Η λοιμωξιολόγος σημείωσε πως θα αυστηροποιηθούν και τα μέτρα ατομικής προστασίας όπως η χρήση μάσκας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα ξαναθυμηθούμε τα μέτρα της μη φαρμακευτικής περίθαλψης, θα γίνουμε πιο αυστηροί. Δε θέλουμε τα παιδιά να αρπάξουν Covid».

Η κ. Γιαμαρέλλου τόνισε τη σημασία επιστροφής των μαθητών στα θρανία, καθώς, όπως είπε, «5 στα 20 παθαίνουν κατάθλιψη και άγχος από την έλλειψη του σχολείου. Πρέπει να ξαναγυρίσουν στο σχολείο που αγαπάνε και είναι στο χέρι όλων μας».

ΠΗΓΗ www.dikaiologitika.gr

Προηγούμενο άρθροΞεκινούν οι προσλήψεις σχολικών τροχονόμων από τους Δήμους
Επόμενο άρθροΑνεμβολίαστοι υγειονομικοί – Από την αναστολή εργασίας στις αναγκαστικές μετατάξεις