30 άτομα, πρόσφυγες από τη Συρία όπως είπαν οι ίδιοι, εντοπίστηκαν νωρίτερα σήμερα κοντά στο Δέλτα του Έβρου, στα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων από περιπολία σκάφους του Λιμενικού. Για άλλη μια φορά μέσα σε λίγες μέρες το Λιμενικό Σώμα κατάφερε άμεσα να εντοπίσει την “άφιξη” ενώ όπως φαίνεται οι περιπολίες είναι πλέον ασταμάτητες καθώς η περιοχή μας γίνεται κέντρο “αφίξεων” των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Τα 30 άτομα μεταφέρονταν απο διακινητή ο οποίος συνελήφθη, επάνω σε πλαστική βάρκα. Πρόκειται για 15 άνδρες, 5 γυναίκες και 10 παιδιά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Το Λιμενικό κινητοποιήθηκε άμεσα και λίγο αργότερα τους μετέφερε στον χώρο του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης πίσω από τον ΟΛΑ όπου γίνεται η τυπική διαδικασία της καταγραφής τους ενώ τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειας καθώς και φαγητό και ρούχα.

Είναι πια βέβαιο μιας και μιλάμε για την 4η άφιξη από τη θάλασσα μέσα σε περίπου 1 μήνα, ότι η περιοχή μας για τον χειμώνα θα αποτελέσει προορισμό των ροών από την Τουρκία που καταπατά τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και συνεχίζει να στέλνει στην Ελλάδα τους ανθρώπους αυτούς… ενώ την ίδια στιγμή δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αντίδραση από ελληνικής ή ευρωπαϊκής πλευράς…

ΠΗΓΗ www.alexpoli.gr

Προηγούμενο άρθροΕνημερώσεις αγροτών Βορείου Έβρου από την Σχολή Επιστημών Γεωπονίας & Δασολογίας του Δ.Π.Θ
Επόμενο άρθροΔείτε στιγμιότυπα από τον 2ο Αγώνα Πρωταθλήματος Motocross Βορείου Ελλάδος 2016