Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστο Μέτιο, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτη Κορκολή.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά οι αναπτυξιακές προτεραιότητες και η υλοποίηση στρατηγικών έργων υποδομών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομίας θα διερευνηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα όλες οι δυνατότητες χρηματοδότησης των αναγκαίων  αυτών έργων.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ενέκρινε επιπλέον, τη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους 8 νέων έργων και μελετών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ύψους  11,6 εκατ. ευρώ.

Τα έργα και οι μελέτες  αφορούν σε υποδομές όπως η επισκευή και ο εξοπλισμός κτιρίων της Περιφέρειας, η συντήρηση του οδικού δικτύου αλλά και σημαντικές παρεμβάσεις στον αγροτικό  τομέα (αναδασμοί, αγροτικός εξηλεκτρισμός κλπ).

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Χαρίτσης, δήλωσε:

«Γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και από την πρώτη στιγμή, Κυβέρνηση και Υπουργείο Οικονομίας, κινητοποιήσαμε κάθε διαθέσιμο μέσο για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών. Σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς, υλοποιούμε όλα τα αναγκαία έργα, μικρά και μεγάλα, που αναβαθμίζουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες των τοπικών οικονομιών. Είναι στρατηγική μας επιλογή να χρηματοδοτήσουμε όλες τις απαραίτητες υποδομές που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα βοηθήσουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση και στην  αξιοποίηση  των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας».

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ
ΕΡΓΟ Π/Υ
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜΘ 1.000.000,00
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΣΤΗΘΑΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΝΕΑ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ 6.000.000,00
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΞΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ 700.000,00
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΒΟΟΕΙΔΩΝ 300.000,00
ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΣΙΜΩΝ ΥΔΑΤΩΝ, ΝΕΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΛΥΜΑΤΩΝ-ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ 60.000,00
ΒΕΛΤΙΩΣΗ-ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΤΗΣ 10ης ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ 340.300,00
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΚΑΛΥΒΑ ΚΟΜΑΡΩΝ Ν.ΕΒΡΟΥ 350.000,00
ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΝΑΔΑΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ 2.920.000,00
Σύνολο 11.670.300,00
Προηγούμενο άρθροΕπίθεση Γεωργιάδη-Δημοσχάκη κατά Καμμένου για το “ψαλίδι” μισθών και συντάξεων των ενστόλων
Επόμενο άρθροΟ Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στην Ορεστιάδα (Το πρόγραμμα της 23ης έως 25ης Σεπτεμβρίου)