Την ήττα με 1-0 από τον Καμπανιακό στο «Φώτης Κοσμάς» γνώρισε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο οποίος για ακόμα μία φορά παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων σε ένα ματς στο οποίο ήθελε μόνο τη νίκη για αρχίζει να απομακρύνεται από τη ζώνη του υποβιβασμού και να έχει ελπίδες για παραμονή στη Γ’ Εθνική.

Οι Εβρίτες δεν ήταν ουσιαστικοί στο παιχνίδι τους και για ακόμα ένα ματς δεν μπόρεσαν να απειλήσουν πολλές φορές τον αντίπαλο. Όταν το έκανε σε δύο περιπτώσεις ο γκολκίπερ της ομάδας της Χαλάστρας Φώτης Κηπουρός ήταν εκεί για να κρατήσει το μηδέν για την ομάδα του.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν άσχημα τον αγώνα και στο πρώτο τέταρτο δεν υπήρξε καμία αξιόλογη φάση. Στο 16′ μία κεφαλιά του Σιμιτσάκη (ο οποίος ήταν σε πολύ κακή μέρα) έφυγε άουτ, ενώ δύο λεπτά μετά ένα σουτ του Σταυρόπουλου είχε την ίδια κατάληξη. Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα ο Καλαϊτζίδης θα μπλοκάρει εύκολα το χλιαρό σουτ του Πάλλα, ενώ ο ίδιος παίκτης θα στείλει τη μπάλα πολλά μέτρα πάνω από την εστία του πορτιέρο των γηπεδούχων δύο λεπτά αργότερα. Στο 24′ ο Κηπουρός θα μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα το σουτ του Γωνιάδη, ενώ η κεφαλιά του Γκαϊδατζή μετά από κόρνερ στο 28′ και το σουτ του Σιμιτσάκη στην αμέσως επόμενη φάση θα φύγουν άουτ.

Στο 40′ θα έρθει το γκολ για τους Θεσσαλονικείς με τον Πελτέκη να κάνει ένα ανόητο φάουλ στον Σταυρόπουλο και τον διαιτητή της αναμέτρησης να δείχνει σωστά το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κουντουράς ο οποίος ευστόχησε δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του. Στο 44′ ένα μακρινό σουτ του Γωνιάδη δεν θα έχει τύχη, με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ ένα λεπτό μετά ο Εθνικός θα διαμαρτυρηθεί δικαίως για πέναλτι στον Γκαϊδατζή, με τον ρέφερι της συνάντησης να λέει παίζετε.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με ευκαιρία για τον Καμπανιακό όταν μετά από λάθος των αμυντικών των Θρακιωτών, ο Μπάλλιος θα μπει μέσα στην περιοχή αλλά δεν θα σημαδέψει σωστά σουτάροντας λίγο άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά ο Εθνικός θα χάσει την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Μετά από σύγχυση στην άμυνα των φιλοξενούμενων και κόντρες, ο Πελτέκης θα πάρει τη μπάλα και μόνος του απέναντι στον Κηπουρό θα χάσει την ευκαιρία να ισοφαρίσει, με τον 40χρονο τερματοφύλακα να αποκρούει. Στο 66′ ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων θα δηλώσει και πάλι παρών νικώντας αυτή τη φορά τον Γωνιάδη ο οποίος αν και ελίχθηκε πολύ όμορφα μέσα στην περιοχή απέτυχε να βρει δίχτυα.

Στο 73′ ήταν η σειρά του Καμπανιακού να χάσει μία πολύ μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από σέντρα του Σταυρόπουλου ο Σαπανίδης πήρε την κεφαλιά αλλά ο Αλέξης Καλαϊτζίδης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 76′ ο κ. Καρυπίδης έβγαλε από τον αγωνιστικό χώρο τον Παρασκευά και έβαλε τον Μαμούτ παίζοντας τα όλα για όλα. Στο 86′ οι Μακεδόνες έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σαπανίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Εθνικός θα συνεχίσει να ψάχνει την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά, όμως τα σουτ των Σιμιτσάκη και Κατρανίτσα, αλλά και η κεφαλιά του Κυριζάκη θα φύγουν άουτ.

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Σάββας Καρυπίδης): Καλαϊτζίδης, Θάνος, Κατρανίτσας, Παρασκευάς (76′ Μαμούτ), Δούπας, Τορομανίδης, Πελτέκης (61′ Κυριζάκης), Γκαϊδατζής, Σιμιτσάκης, Θεοδωράκης (67′ Χελιδόνης), Γωνιάδης.

Καμπανιακός (Λεωνίδας Υφαντίδης): Κηπουρός, Γαβανάς, Αλμπάνης, Δουρμούδης, Ρακαβίνας, Τοντόροφ, Σταυρόπουλος, Σαπανίδης, Πάλλας (71′ Χρήστου), Κουντουράς (αναγκαστική αλλαγή 64′ Ιατρού), Μπάλιος (84′ Τρικαλινός).

Ακούστε τι είπαν στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τον αγώνα ο βοηθός προπονητή του Καμπανιακού Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο βοηθός προπονητή του Εθνικού Νεκτάριος Κελεσίδης και ο τερματοφύλακας του Καμπανιακού Φώτης Κηπουρός:

 

Δείτε φωτογραφίες:

 

Ρεπορτάζ – Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

 

Προηγούμενο άρθροΉττες για Εθνικό και Σουφλί, αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του 1ου ομίλου
Επόμενο άρθροΤα «πάνω κάτω»! Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ανοίγει για την Ρωσία παρακάμπτοντας το Βόσπορο και τα Δαρδανέλια!