Ο συνοριοφύλακας που δέχθηκε πυρά από αγνώστους στον Έβρο, προερχόμενα από την τουρκική πλευρά, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, όμως σύμφωνα με πληροφορίες θα χρειαστεί να υποβληθεί και σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση.

Στο νέο αυτό χειρουργείο αναμένεται τελικά να αφαιρεθεί η βολίδα που τον χτύπησε, η οποία σύμφωνα με την ΕΡΤ, κρίθηκε αρχικά πως αν αφαιρούνταν θα υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του.

Γιατροί που χειρούργησαν τον συνοριοφύλακα δήλωσαν ότι είναι πολύ τυχερός γιατί αν η σφαίρα πήγαινε 2 χιλιοστά πιο κάτω, η κατάσταση θα ήταν δυσκολότερη διότι ενδεχομένως θα έχανε και το λεπτό του έντερο.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Star, όταν άνοιξε τα μάτια του η πρώτη του ήταν το “ευχαριστώ” στους γιατρούς.

Σε ευχαριστώ πολύ γιατρέ που με έσωσες. Ευχαριστώ τον Θεό. Νιώθω δυνατός“, φέρεται να είπε.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για το περιστατικό, ενώ από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές Αρχές ενημέρωσαν τις αντίστοιχες τουρκικές για το πώς έγινε το περιστατικό, ζητώντας στην ουσία από τη γειτονική χώρα να προχωρήσει σε έρευνες στο έδαφός της και να ανακαλύψει ποιο είναι το παράνομο κύκλωμα διακινητών παράτυπων μεταναστών που δεν δίστασε να ανοίξει πυρ σε βάρος Ελλήνων συνοριοφυλάκων.

ΠΗΓΗ www.thetoc.gr
Προηγούμενο άρθροΓΕΩΤΕΕ ΘΡΑΚΗΣ: Κλιματικής κρίσης συνέχεια… Η διατροφική κρίση πλέον είναι προ των πυλών!
Επόμενο άρθροΈνα ταραχώδες Καλοκαίρι για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ (γράφει η Μαρία Ι. Γιαλαμά)