Η Άνθεια ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου, επικρατώντας εντός έδρας με 1-0 της ΑΕ Διδυμοτείχου χάρη σε γκολ του Δορουγιδένη, πέντε λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90′.

Στα πλαίσια της 7ης στροφής της Α’ Κατηγορίας η πρωτοπόρος Άνθεια υποδέχτηκε την ομάδα του βόρειου Έβρου που πριν το ματς αυτό βρισκόταν έναν βαθμό πίσω από την αντίπαλο της, στη δεύτερη θέση. Η ομάδα του Μιχάλη Φλώρου ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, έχασε αρκετές ευκαιρίες, αλλά βρήκε απέναντι της ένα πολύ καλό Ζλατάνη.

Στο 16′ μετά από μία σέντρα σουτ του Φραγκουλίδη, ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων θα πραγματοποιήσει την πρώτη του σημαντική επέμβαση στο παιχνίδι. Ένα λεπτό αργότερα ο Μαλτέζος θα κινηθεί ωραία στην περιοχή του Διδυμοτείχου, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε πολύ ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Ζλατάνη. Στο 29′ ο Μαλτέζος θα σεντράρει από εκτέλεση φάουλ, ο Καπανίκας θα πάρει την κεφαλιά, αλλά ο πορτιέρο των «πράσινων» θα μπλοκάρει. Στο 41′ ο Καπανίκας θα πιάσει ένα τρομερό σουτ από μακρινή απόσταση, με τον Ζλατάνη να αποκρούει εντυπωσιακά στον κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ ο Τερζής θα σουτάρει μέσα από την περιοχή και ο γκολκίπερ του Διδυμοτείχου θα αποκρούσει ξανά. Στο 43′ θα χαθεί μία ευκαιρία απ’ αυτές που λέμε ότι δεν χάνονται, με τον Βαβατζικιώτη να βρίσκεται μόνος του απέναντι στην εστία και με προβολή να στέλνει τη μπάλα ψηλά πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να είναι και πάλι στην επίθεση, με τον Απότα με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα άουτ στο 49′. Στο 70′ και στο 72′ ήταν η σειρά της ομάδας του κ. Μαυράκη να απειλήσει με τον Ιντζέ να σεντράρει από φάουλ στη μία φάση και από κόρνερ στην άλλη, με τον Τζαννετάκο να σουτάρει άουτ και στις δύο περιπρώσεις. Μάλιστα, σε  αυτή του 70′ ήταν φάτσα με το τέρμα αλλά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα.  Στο 76′ μία πολύ ωραία φάση για την Άνθεια, με τον Καβατζικιώτη να στρώνει στον Δορουγιδένη, με τον δεύτερο να πλασάρει ωραία και τον Ζλατάνη να πραγματοποιεί άλλη μία σωτήρια επέμβαση. Λίγο αργότερα η Ένωση θα ζητήσει ένα πέναλτι, με τον διαιτητή Βασιλόπουλο να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 83′ η Άνθεια έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τσαπάνη με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ δύο λεπτά μετά θα έρθει το γκολ που έκρινε τον αγώνα. Ο Νταλαπέρας που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς θα σεντράρει και ο Δορουγιδένης από κοντά θα γράψει το τελικό 1-0.

Με αυτό το τρίποντο η Άνθεια έφτασε τους 19 βαθμούς και είναι στην κορυφή της Α’ Κατηγορίας, ενώ το Διδυμότειχο έμεινε δεύτερο με 15.

Συνθέσεις:

Άνθεια (Μ. Φλώρος): Μπαμπλής, Πετρίδης, Φραγκουλίδης (66′ Δουμπουλάκης), Απότας, Τσαπάνης, Καλέτσιος, Δορουγιδένης, Καβατζικιώτης, Τερζής, Μαλτέζος (70′ Νταλαπέρας), Καπανίκας (75′ Μωραΐτης).

Διδυμότειχο (Χ. Μαυράκης): Ζλατάνης, Ζιαρτούδης, Δαρβούδης, Τερτσούδης, Τζανετάκος, Πρικάκης, Δοϊνούδης, Πετρόπουλος, Γκατσιούδης (81′ Τζουμακίδης), Γιαννόπουλος, Ιντζές.

Ακούστε τι είπαν στους δημοσιογράφους μετά το τέλος του αγώνα οι προπονητές των ομάδων Μιχάλης Φλώρος & Χρήστος Μαυράκης:

Μ. ΦΛΩΡΟΣ 15-11-2015 by Maximum936fm on Mixcloud

Χ. ΜΑΥΡΑΚΗΣ 15-11-2015 by Maximum936fm on Mixcloud

Δείτε φωτογραφίες από το ματς:

Ρεπορτάζ – Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

 

Προηγούμενο άρθροΕυρεία νίκη στην πρεμιέρα της Β’ Εθνικής του χάντμπολ για τους Κύκλωπες (photos)
Επόμενο άρθροΝίκη με εκπληκτική κίνηση σεβασμού και ανθρωπιάς από τους Παμπαίδες του Εθνικού