Στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Έβρου θα συμμετέχει όπως όλα δείχνουν την επόμενη σεζόν εκτός από τον Έβρο Σουφλίου και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, μετά και την ήττα του από τους τελευταίους της βαθμολογίας συντοπίτες του με 2-0 στο «Φώτης Κοσμάς» στο εβρίτικο ντέρμπι. 

Στο εξ αναβολής ματς της 26ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής στην Αλεξανδρούπολη ο Εθνικός έχασε πολλές ευκαιρίες, αλλά για ακόμα μία φορά δεν ήταν καλός στα τελειώματα των φάσεων και μένοντας με 10 παίκτες στο 40′ λόγω αποβολής του Χελιδόνη τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο. Σημαντικό ρόλο βέβαια έπαιξε και ο γκολκίπερ του Έβρου Τάσος Μπινόπουλος που ήταν σε εξαιρετική μέρα πραγματοποιώντας πολλές αποκρούσεις. Από την άλλη το Σουφλί είχε την ουσία καθώς στις λίγες ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν κατάφερε να πετύχει δύο τέρματα με τους Δραγανίδη και Εμρέ.

Να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Με συννεφιά άρχισε το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά η βροχή δεν άργησε να πέσει και έτσι οι λίγοι φίλοι του Εθνικού που είχαν καθίσει στη μεγάλη εξέδρα έφυγαν και πήγαν στην σκεπαστή του σταδίου. Στο 3′ ο Εμρέ δοκίμασε ένα σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Καλαϊτζίδη. Στο 11′ θα χαθεί η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Εθνικό όταν ο Κυριζάκης σούταρε από το ύψος του πέναλτι και ο Μπινόπουλος απέκρουσε στην δεξιά του γωνία παραχωρώντας κόρνερ. Με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου στο παιχνίδι οι γηπεδούχοι θα χάσουν μία ευκαιρία από αυτές που λέμε ότι δεν χάνονται. Ο Γκαϊδατζής θα δεχτεί μία πολύ ωραία κάθετη πάσα και θα φύγει μόνος του απέναντι στην εστία, αλλά θα επιλέξει να πασάρει στον Κυριζάκη και όχι να τελειώσει μόνος του τη φάση. Ο «Κύρι» σούταρε, ο  Μπινόπουλος απέκρουσε και το ίδιο έγινε και στο σουτ του Γκαϊδατζή στη συνέχεια της φάσης.

Στο 36′ παρουσιάστηκε η επόμενη σημαντική ευκαιρία στον αγώνα και ήταν ξανά για τον Εθνικό, με τον Γωνιάδη να βγαίνει μόνος του απέναντι στον πορτιέρο του Σουφλίου μετά από πάσα του Γκαϊδατζή, να σουτάρει, με τον Μπινόπουλο να κάνει άλλη μία επέμβαση. Στο 40′ η ομάδα του Νότιου Έβρου έμεινε με παίκτη λιγότερο όταν ο Χελιδόνης δεν συγκράτησε τα νεύρα του σε μία αψιμαχία με τον Ευφραιμίδη και τον χτύπησε με αποτέλεσμα να δεχτεί την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή της αναμέτρησης κ. Σιδηρόπουλου. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου ένα σουτ του Γωνιάδη πέρασε άουτ, ενώ σε αυτό το πρώτο 45λεπτο ο Εθνικός διαμαρτύρεται δικαίως και για ένα πέναλτι που δεν του δόθηκε μετά από μαρκάρισμα στον Θεοδωράκη.

Στο δεύτερο μέρος ο Έβρος Σουφλίου, έχοντας πια και το αριθμητικό πλεονέκτημα μπήκε καλύτερα έχασε διπλή ευκαιρία με τους Ζυγκερίδη και Χιζανασβίλι στο 53′. Στο 64′ ο Ζυγκερίδης βρέθηκε τετ α τετ με τον Καλαϊτζίδη, αλλά ο τερματοφύλακας του Εθνικού απέκρουσε το σουτ του Σερραίου επιθετικού. Στο 74′ θα χαθεί άλλη μία ευκαιρία από πλευράς γηπεδούχων με τον Πιλτικάκη που είχε  περάσει ως αλλαγή στο ματς στη θέση του Γκαϊδατζή δεν μπόρεσε με κεφαλιά να νικήσει τον Μπινόπουλο που απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 80′ ο Δραγανίδης θα σουτάρει στέλνοντας τη μπάλα λίγο έξω από την εστία, αλλά ένα λεπτό αργότερα θα ευστοχήσει. Μετά από ολιγωρία στην άμυνα του Εθνικού και πάσα του Εμρέ, ο Δραγανίδης θα ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Το τελικό 2-0 θα γίνει στο 83′, με την μπάλα να πηγαίνει αυτή τη φορά από τον Δραγανίδη στον Εμρέ και τον δεύτερο με ωραίο σουτ να νικάει τον Καλαϊτζίδη και με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης έχασε άλλες δύο ευκαιρίες, στο 86′ με την προβολή του Σιμιτσάκη και στο 88′ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κατρανίτσα. Ο Τάσος Μπινόπουλος ήταν παρών και στις δύο πραγματοποιώντας άλλες δύο σημαντικές αποκρούσεις φτάνοντας τις 7 στο ματς!

Μετά τον αγώνα, για πρώτη φορά σε φετινό εντός έδρας ματς του Εθνικού δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, με τον προπονητή της ομάδας της Αλεξανδρούπολης Σάββα Καρυπίδη να αρνείται για ακόμα μία φορά να μιλήσει στους δημοσιογράφους των τοπικών Μ.Μ.Ε. Σε αντίθεση βέβαια με τα Μ.Μ.Ε. εκτός Έβρου στα οποία ο κ. Καρυπίδης τις περισσότερες φορές δίνει κανονικά συνεντεύξεις. Βέβαια μετά από αυτά τα γεγονότα γεννιέται το ερώτημα: Έχει κάτι ο κ. Καρυπίδης με τους δημοσιογράφους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης; Αν ναι να το πει γιατί σίγουρα αυτή του η στάση δεν τον τιμά καθόλου.

Συνθέσεις:

Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Καλαϊτζίδης, Θάνος, Κατρανίτσας, Τσορμπατζίδης, Δούπας (74′ Κριεζής), Χελιδόνης, Κυριζάκης (56′ Σιμιτσάκης), Άμπραχαμιάν, Γκαϊδατζής (65′ Πιλτικάκης), Θεοδωράκης, Γωνιάδης.

Έβρος Σουφλίου: Μπινόπουλος, Μπάμνιος, Χατζάκης, Λειβαδιώτης (44′ Πετκίδης), Λίτσιος, Χιζανασβίλι, Εμρέ, Δραγανίδης, Μέρτικας (75′ Τσελέπης), Ευφραιμίδης, Ζυγκερίδης (90′ Ζάχος).

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα:

Στα άλλα δύο εξ αναβολής παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής ο Λαγκαδάς νίκησε 1-0 μέσα στον Εθνικό Ν. Αγιονερίου και η Δόξα Δράμας αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με τον Εορδαϊκό. Μετά από αυτά τα αποτελέσματα η βαθμολογία στον 1ο όμιλο διαμορφώνεται ως εξής:

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Άρης 68 *
2. Νέστος Χρυσούπολης 54 *
3. Δόξα Δράμας 53
4. Απόλλων Καλαμαριάς 41 *
5. Καβάλα 38 *
6. Καμπανιακός 38
7. Εορδαϊκός 38
8. Λαγκαδάς 36 *
9. Βυζάντιο Κοκκινοχώματος 34
10. Εθνικός Ν. Αγιονερίου 34 *
11. Κοζάνη 30 *
12. Απόλλων Κρύας Βρύσης 30
13. Θύελλα Φιλώτα 28
14. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 25 *
15. Ηρακλής Αμπελοκήπων 21 *
16. Έβρος Σουφλίου 17
17. Εθνικός Σερρών (αποχώρησε)

*Οι ομάδες με αστεράκι έχουν κάνει το ρεπό τους στο δεύτερο γύρο.

Ρεπορτάζ – Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

 

 

Προηγούμενο άρθροΈγκριση μελέτης περιβαλλοντικών όρων για το δημοτικό σφαγείο Φερών
Επόμενο άρθρο“Ξυπνάει” η επένδυση στον ελληνικό ζεόλιθο