Συνέντευξη στη Realnews έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Για εμάς σταθερότητα δεν είναι η επιστροφή σε ένα προβληματικό παρελθόν, αλλά η χάραξη μιας νέας πορείας με το βλέμμα στο μέλλον», δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, επιχειρώντας να κλείσει τη συζήτηση περί μετεκλογικών συνεργασιών.

Στη ΜΑΡΙΤΙΝΑ ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΟΥ – www.ranikos.gr

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα του έχει ως στόχο να κυβερνήσει και εξηγεί γιατί θα ήταν απαραίτητος ένας σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός στη χώρα… Με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο κ. Ανδρουλάκης ασκεί κριτική στην Ε.Ε. και την καλεί να προετοιμάζεται για τα χειρότερα για να μπορεί να αντιμετωπίζει πιο αποτελεσματικά όσα συμβαίνουν.

Επιμένει, δε, ότι είναι ανάγκη όποιος απειλεί τα ευρωπαϊκά σύνορα να βρίσκει απέναντί του τους «27», με ανάλογες κυρώσεις όπως αυτές που επιβλήθηκαν στη Ρωσία και επαναφέρει το ζήτημα για εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία.

Σχετικά με τις εκλογές ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε ότι: «Το πότε θα γίνουν εκλογές είναι στο χέρι του εκάστοτε πρωθυπουργού. Για άλλη μία φορά δεσμεύτηκε στη Βουλή ότι θα εξαντλήσει την τετραετία. Σας διαβεβαιώνω όμως ότι εμείς θα είμαστε έτοιμοι όποτε κι αν αυτές γίνουν, με ένα σύγχρονο και ρεαλιστικό σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα που θα απαντά στα προβλήματα των πολιτών και με ανανεωμένα και ενισχυμένα ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα».

Σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ είπε ότι «η Δημοκρατική Παράταξη είναι κόμμα δημιουργίας και όχι διαμαρτυρίας. Έχουμε ως στόχο να κυβερνήσουμε και να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας προς το συμφέρον του ελληνικού λαού, να ξανακάνουμε τη Δημοκρατική Παράταξη πρωταγωνιστή.

Στοίχημά μας είναι να γίνουμε η πιο δημιουργική πολιτική δύναμη του τόπου. Στη νέα αυτή πορεία δίνω μεγάλη σημασία στην καθημερινή επαφή μας με την κοινωνία και ειδικά τους νέους, που πολλοί έχουν απογοητευτεί από την πολιτική.

Η αξιοπιστία και το σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό μας πρόγραμμα θα σφραγίσουν μια νέα σχέση εμπιστοσύνης, για να τελειώνουμε με τον πολιτικό καιροσκοπισμό, τη δημαγωγία και το πελατειακό κράτος. Για εμάς, λοιπόν, σταθερότητα δεν είναι η επιστροφή σε ένα προβληματικό παρελθόν, αλλά η χάραξη μιας νέας πορείας με το βλέμμα στο μέλλον».

Διαβάστε εδώ κι εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews

Νίκος Ανδρουλάκης

Νίκος Ανδρουλάκης

Προηγούμενο άρθροΧρήστος Δούκας: “Δυστυχώς όλα στο λιμάνι γίνονται μυστικά… λυπάμαι… δεν ερωτάται κανένας…”
Επόμενο άρθροΣύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου για τον επισιτιστικό εφοδιασμό