Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή αναφέρθηκε στις αμερικανικές βάσεις στην Αλεξανδρούπολη και δήλωσε χαρακτηριστικά «Η αμερικανική παρουσία Αλεξανδρούπολη είναι συν όχι μείον και δεν θέλω να τη καθυστερήσω».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «Η συμφωνία υπηρετεί το συμφέρον της χώρας» και συμπλήρωσε πως «αυτό που οφείλουμε να εξυπηρετήσουμε είναι πολύ μεγαλύτερο από το κομματικό συμφέρον. Η απόλυτη εθνική ομόνοια απαραίτητα συνθήκη για την εθνική μας ύπαρξη. Εμείς ως κυβέρνηση και η ευρύτατη αντίληψη του πολιτικού κόσμου με τις θεμιτές εξαιρέσεις έχουν την αντίληψη ότι η διεύρυνση του αμερικανικού αποτυπώματος υπηρετεί την εθνική ασφάλεια. Αν υπάρχει άλλη τοποθέτηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιτυχέστερη διαπραγμάτευση θα ήμουν έτοιμος να την ακούσω».

Με 175 ψήφους υπέρ ψηφίστηκε εχθές από την Ολομέλεια της Βουλής το πρωτοκόλλο τροποποίησης της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ.

Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 288 βουλευτές. «Υπέρ» τάχθηκαν 175 βουλευτές, «παρών» δήλωσαν 80 βουλευτές, «κατά» ψήφισαν 33 βουλευτές. Υπέρ της συμφωνίας ψήφισαν ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής. Παρών δήλωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Καταψήφισαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

Προηγούμενο άρθροΝΕΩΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ – Η Θράκη και ο ρωσοτουρκικός πόλεμος του 1878 (γράφει ο Παντελής Στεφ. Αθανασιάδης)
Επόμενο άρθροΠαραμένει Πρόεδρος της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης ο Γιάννης Ναϊτίδης