Ο Νίκος Τόσκας, απέδειξε ότι είναι “τεθωρακισμένος”, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της καριέρας του στις ΄Ενοπλες Δυνάμεις, αλλά και κατά τη περίοδο που ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ήταν αν όχι ο βασικός, σίγουρα από τους βασικούς στόχους της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ, σε καθημερινή βάση. Αρκετούς μήνες μετά μιλά στο Militaire.gr, με αφορμή την επίσκεψη του στον Έβρο, τη περασμένη Δευτέρα και Τρίτη.

Ο Νίκος Τόσκας δεν διστάζει να πει ότι “έγινε σωστή χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων” . Αναλύει τι προσπαθεί να πετύχει ο Ερντογάν στον Έβρο κι όχι μόνο σ΄ αυτόν. Δεν συμφωνεί μ ΄ όσους επιμένουν να λένε ότι ο Ερντογάν είναι απομονωμένος. Τονίζει ότι δεν δικαιολογείται καμία απολύτως φοβία έναντι της Τουρκίας και κάνει λόγο για την ανάγκη ενεργητικής άμυνας. “Θα ΄πρεπε να ΄χουμε κόψει το βήχα στην Τουρκία εδώ και χρόνια”, λέει.

Απαντά σε ερωτήματα για την περίοδο που ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη και για την τραγωδία στο Μάτι. Ενδιαφέρον έχουν τα όσα λέει για τα Σώματα Ασφαλείας και την εμπειρία που είχε από τη συνεργασία μαζί τους.

ΠΗΓΗ www.militaire.gr

Προηγούμενο άρθροΈνταση στον Έβρο: Επιχείρησαν να ρίξουν τον φράχτη με φλεγόμενο δέντρο
Επόμενο άρθροΤο ΑΚΚΕΛ ζητά άμεσο οικονομικό επίδομα στις δυνάμεις προστασίας στον Έβρο