Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης (ΝΟΑ) με χαρά ανακοινώνει την έναρξη του τμήματος “Ιστιοπλοΐα για ΑμεΑ” από τα μέσα Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του ομίλου στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανάπτυξης Ιστιοπλοΐας για ΑμεΑ, που υλοποιείται σε συνεργασία με πέντε ομίλους πανελλαδικά με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), ο όμιλος ενισχύεται μέσω της προμήθειας ειδικών σκαφών, κατάλληλου εξοπλισμού και υποδομών καθώς και διετούς στήριξης λειτουργίας του τμήματος. Παράλληλα, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) οι προπονητές του ομίλου συμμετείχαν σε σεμινάριο επιμόρφωσης της World Sailing που αφορούσε την Ιστιοπλοΐα για άτομα με ειδικές ανάγκες το οποίο διεξήχθη στο Παλέρμο της Ιταλίας με την καθοδήγηση εξειδικευμένου προπονητή.

Η Ελλάδα άλλωστε εκπροσωπείται εδώ και χρόνια σε διεθνείς αγώνες από ιστιοπλόους ΑμεΑ.

Ο ΝΟΑ προσκαλεί όλα τα άτομα με κινητική αναπηρία – ανεξαρτήτως ηλικίας και αναπηρίας – που επιθυμούν να γνωρίσουν το κόσμο της ιστιοπλοΐας να έρθουν στον όμιλο για μια πρώτη γνωριμία το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, ώρες 12:00 – 13:30. Προπονητές και αθλητές θα υποδεχτούνε όποιον ενδιαφέρεται για το άθλημα και θα λύσουν οποιαδήποτε τυχόν σχετική απορία.

Με την ιστιοπλοΐα ενισχύεται η δυνατότητα προσβασιμότητας καθώς και η εξοικείωση με τη θάλασσα με ασφαλή και ευχάριστο τρόπο.

Ο κόσμος της θάλασσας άλλωστε δεν κάνει διακρίσεις και το άθλημα είναι ανοιχτό σε όλες τις ηλικίες και σε όλες τις κινητικές αναπηρίες.

Η επαφή μαζί της λειτουργεί θεραπευτικά, χαρίζοντας την ελευθερία και την κινητικότητα που συχνά λείπουν από τη ζωή των ανθρώπων με αναπηρία και η δραστηριότητα στη θάλασσα ενισχύει την κοινωνικοποίηση και τη σωματική ενδυνάμωσή τους.

Ο ΝΟΑ τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΓΓΑ σε όλα τα τμήματά του και με τη λειτουργία αυτού του νέου τμήματος αποδεικνύει ότι παρά την πανδημία μένει πιστός στην ιστορία του, στις καταστατικές του αρχές που είναι η αγάπη για την θάλασσα και για τον αθλητισμό αλλά κυρίως για τους συνανθρώπους μας χωρίς καμία διάκριση.

Ο ΝΟΑ καλεί όλους τους φορείς και όλους τους κατοίκους της περιοχής να στηρίξουν την προσπάθεια μας και να συνδράμουν ώστε αυτός ο σπόρος αλληλεγγύης και αγάπης προς τον συνάνθρωπο να αποδώσει καρπούς.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και σώμα νερού

Μπορεί να είναι εικόνα λεμβοδρομία και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που συμμετέχουν σε λεμβοδρομία, ιστιοφόρο και κείμενο που λέει "PRODEA PRODEA ACHLATS Hansa World Championship Palermo 2021 © ph.Salvatore Lòpez"

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που κάθονται και σώμα νερού

Προηγούμενο άρθροΕργαστήριο αφύπνισης στη γαλλική γλώσσα και τον πολιτισμό, για παιδιά 5-8 ετών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΦοιτητές Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου: Δεν υπάρχουν καθηγητές να διδάξουν τα μαθήματά μας