Να ενταχθεί ο Έβρος μέσα στα πακέτα προσφορών για τις σχολικές εκδρομές και να μπει «πλάτη» προκειμένου να λυθούν τα χρονίζοντα προβλήματα, ζήτησαν οι τουριστικοί πράκτορες της περιοχής από τα μέλη της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχαν στην Αλεξανδρούπολη.

Η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας βρέθηκε στον Έβρο ύστερα από πρόσκληση των τουριστικών πρακτόρων του νομού, ξεναγήθηκε στις ομορφιές του, ενώ πραγματοποίησε και Δ.Σ όπου συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους τουριστικούς πράκτορες της περιοχής.

Μεταξύ των προβλημάτων που αναφέρθηκαν, ήταν η έλλειψη προσωπικού στο Τελωνείο των Κήπων με αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση τουριστών από 3-5 ώρες. Όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε, ειδικά το καλοκαίρι η κατάσταση είναι δραματική. Επίσης η έλλειψη δεξαμενών καυσίμων στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος», με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εφοδιάζονται με καύσιμα οι πτήσεις τσάρτερ, ενώ αναφορά έγινε και στο τελωνείο της Νυμφαίας στην Κομοτηνή. «Εκεί έχουμε μια πόρτα κλειστή, καθώς δεν μπορούν να περάσουν τουριστικά λεωφορεία με αποτέλεσμα να μην μπορεί να έρθει μαζικός τουρισμός. Είναι μόνο για Ιδιωτικά αυτοκίνητα», είπαν οι τουριστικοί πράκτορες.

«Η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας ενθουσιάστηκε για τις ομορφιές της περιοχής μας, ενώ τους ενημερώσαμε για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και ζητήσαμε τώρα που ελευθερώθηκαν οι σχολικές εκδρομές και παίρνουν προσφορές οι μαθητές να εντάξουν μέσα στα πακέτα τους και τον Εβρο», σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η τουριστική πράκτορας, Ευαγγελία Καραμπατζάκη.

Η ίδια εκτίμησε ότι από εδώ και στο εξής ο τουρισμός στην περιοχή του Εβρου θα έχει ανοδική τάση και πορεία, “αρκεί να υπάρχει καθημερινά αύξηση του αριθμού των εμβολιασμένων”.

Πηγή: ertnews.gr

Προηγούμενο άρθροΑκυρώνονται οι δράσεις του Συλλόγου «Μαζί για Ζωή» λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού στον Έβρο
Επόμενο άρθροΑύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην ΑΜΘ