Προεκλογικό οργασμό έφερε η νέα χρονιά στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Αφενός τα σενάρια για εθνικές εκλογές εντός του 2021 θέτουν σε πλήρη εγρήγορση τον κομματικό μηχανισμό της Πειραιώς και από την άλλη πλευρά σε φάση έντονης προετοιμασίας βρίσκεται το «γαλάζιο» στρατόπεδο ενόψει των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το 2023.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το e-ota.gr υπό σύσταση είναι η επιτροπή αξιολόγησης υποψηφιοτήτων στην Πειραιώς για τις επικείμενες εκλογές ανάδειξης δημάρχων και περιφερειαρχών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο σχεδιασμός της Πειραιώς για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές όριζε την εκκίνηση των προετοιμασιών για τα μέσα της χρονιάς, ωστόσο υπάρχει ήδη πίεση από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού, και οι προθέσεις του κυβερνώντος κόμματος είναι να προληφθούν προβλήματα και «αντάρτικα» όσο ο χρόνος είναι ακόμη σύμμαχος.

Η «ομάδα κρούσης» της Νέας Δημοκρατίας για τις επικείμενες εκλογές όπως λένε οι πληροφορίες μας θα βρίσκεται υπό την άμεση επίβλεψη του γραμματέα του κόμματος, Γιώργου Στεργίου.

Κομβικό ρόλο στις αξιολογήσεις των υποψηφίων σε δήμους και περιφέρειες αναμένεται να διαδραματίσει ο βουλευτής Νοτίου Τομέα της ΝΔ και έμπειρος στα αυτοδιοικητικά Διονύσης Χατζηδάκης, ο οποίος έχει αναλάβει τη Γραμματεία Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων του κόμματος, ενώ σημαντική θα είναι και η παρουσία του Οργανωτικού Γραμματέα Σπύρου Σταθούλη στο έργο της επιτροπής.

Η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να διατηρήσει αναλλοίωτη τη συνταγή της επιτυχίας του 2019, δηλαδή να μην δοθούν τα πατροπαράδοτα χρίσματα ωστόσο να στηριχθούν υποψηφιότητες στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους της χώρας.

ΠΗΓΗ www.e-ota.gr

Προηγούμενο άρθροΒ. Κικίλιας – Σ. Πέτσας: Κάλεσμα σε Δήμους και Περιφέρειες για οργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών
Επόμενο άρθροΓια τις ζημιές στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώθηκε ο Σταύρος Κελέτσης