Μετά τις νίκες κόντρα σε Ηρακλή και Λαμία για το πρωτάθλημα, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης πανηγύρισε την πρώτη του νίκη και στο Challenge Cup επικρατώντας με  3-2 σετ της Πανβίτα Πόμγκραντ στην πόλη Μούρσκα Σόμποτα της Σλοβενίας. 

Ο Εθνικός μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι παίρνοντας προβάδισμα 2 σετ με 25-19 & 27-25, αλλά δεν κατάφερε να καθαρίσει το ματς. Οι Σλοβένοι επέστρεψαν ισοφαρίζοντας σε 2-2 με 25-13 & 25-15, όμως η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη ήταν ανώτερη στο τάι μπρέικ και δείχνοντας χαρακτήρα επικράτησε με 15-6.

Ο κ. Μουστακίδης δήλωσε στο facebook του Εθνικού:

«Συγχαρητήρια στους αθλητές μου, που κέρδισαν ένα ακόμη ευρωπαϊκό παιχνίδι και μάλιστα εκτός έδρας. Η ομάδα μου μπήκε δυνατά από την αρχή του παιχνιδιού, κρατήσαμε την υποδοχή μας, πήγαμε καλά στην επίθεση και φτάσαμε να έχουμε το προβάδισμα με 2-0 σετ. Εκεί, κάπου ρίσκαρε ο αντίπαλο από το σερβίς , κάπου χάλασε η υποδοχή μας ίσως και να χαλαρώσαμε, και χάλασε η καλή μας εικόνα. Δεχθήκαμε την ισοφάριση αλλά στο 5ο σετ δείξαμε πολύ καλό πρόσωπο και φτάσαμε εύκολα στην κατάκτησή του. Είναι σημαντικό που τα παιδιά δείχνουν χαρακτήρα και κερδίζουμε και εκτός έδρας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Για την Αλεξανδρούπολη και το σύλλογο έχει τη σημασία του. Στη ρεβάνς πρέπει να είμαστε από την αρχή σοβαροί και προσεκτικοί για να μην έχουμε περιπέτειες. Ακολουθεί ένα δύσκολο και βαρύ πρόγραμμα για εμάς. Συνεχίζουμε …»

Συνθέσεις:

Πανβίτα Πόμγκραντ (Ν. Φούις): Σμίτραν 5 (2 μπλοκ), Πέλεμις 3, Κβας 1, Ρόινικ 18 (3 άσοι, , Μπογκοζάλετς 25, Φλίσαρ 9 (3 μπλοκ), λίμπερο ο Φρίντριχ (43% υπ. 29% αρ. ), Μένιχ, Ντρβάριτς 1

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Σ. Μουστακίδης): Κασαμπαλής 7 (4 μπλοκ), Κ. Δαλακούρας 12 (3 μπλοκ), Σούλιαγιτς 17, Τουράνιανιν 8 (4 μπλοκ), Κιόσης 9, Α. Δαλακούρας 13, λίμπερο ο Δαρίδης (25% υπ. 25% αρ. ), Βλλαχόπουλος, Δημητριάδης, Χαραλαμπίδης

Ο Εθνικός φιλοξενείται από τον Άρη τη Δευτέρα και την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου στις 19:00 υποδέχεται την σλοβένικη ομάδα στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» για να σφραγίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αν η ομάδα της Αλεξανδρούπολης καταφέρει να προκριθεί, θα βρει στο  δρόμο της το νικητή του ζευγαριού Πρεβίντζα (Σλοβακία) -Τερούελ (Ισπανία), με τη δεύτερη να έχει επικρατήσει με 3-0 στη Σλοβακία.

Πηγή: Facebook Εθνικού

Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

Προηγούμενο άρθροΈρχεται το πρώτο κύμα χιονιά του φετινού χειμώνα: Πότε και ποιες περιοχές θα “ντυθούν” στα λευκά;
Επόμενο άρθροΒουρδόλης Θεόδωρος: Κυριακάτικο ντέρμπυ γυναικών στο βόλλεϋ μεταξύ Φοίνικα Αλεξ/πολης και Έβρου Σουφλίου