Η πανδημία οδεύει προς το τέλος, αλλά ο κορωνοϊός θα συνεχίσει να υπάρχει:

✔ Η πραγματική εικόνα της πανδημίας απεικονίζεται στα γραφήματα και δεν συμβαδίζει με τις καταγεγραμμένες χιλιάδες ημερήσιες μολύνσεις της Όμικρον, η οποία δεν φαίνεται να προκαλεί σοβαρά προβλήματα στο ΕΣΥ.

✔ Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ οι ημερήσιες μολύνσεις της Δέλτα την περασμένη εβδομάδα ήταν περίπου 400, γεγονός που δείχνει ότι η πανδημία οδεύει προς το τέλος, αλλά ο κορωνοϊός θα συνεχίσει να υπάρχει και θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν και να συνεχίσουμε να προστατευόμαστε, χωρίς να περιορίζονται οι ελευθερίες μας.

✔ Παγκόσμιες μελέτες συμπεραίνουν ότι οι επιπτώσεις της μελλοντικής μετάδοσης του κορωνοϊού στην υγεία θα είναι μικρότερες, λόγω της ευρείας προηγούμενης έκθεσης στον ιό, των τακτικά προσαρμοσμένων εμβολίων σε νέα αντιγόνα ή παραλλαγές, της εμφάνισης αντιικών φαρμάκων και της γνώσης ότι τα ευάλωτα άτομα μπορούν να προστατευτούν κατά τη διάρκεια μελλοντικών κυμάτων, όταν χρειαστεί, χρησιμοποιώντας μάσκες υψηλής ποιότητας και φυσική απόσταση.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 Νίκος Καρδούλας τοπογράφος Μηχανικός, πρώην καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Προηγούμενο άρθροΠαύλος Α. Μιχαηλίδης: Κίνδυνος υπεξαίρεσης των παρακρατούμενων δημοτικών τελών από παρόχους ενέργειας, προς τον Δήμο Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΤον Μάρτιο οι επόμενες πληρωμές του ΕΛΓΑ σε πληγέντες αγρότες του Έβρου