«Η ετοιμότητα της Ελλάδος είναι αδιαμφισβήτητη-οι τουρκικές προκλήσεις θα συνεχιστούν»

Στην επιτυχημένη μέχρι στιγμής διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, στο πνεύμα κατανόησης και αυτοπροστασίας που επικράτησε τελικά κατά τον φετινό εορτασμό του Πάσχα, αλλά και στην αναμενόμενη κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, αναφέρθηκε ο  Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ. Νικόλαος Μανωλάκος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι Ένα 90.4». 

Η εικόνα της Ελλάδος άλλαξε διεθνώς προς το θετικότερον, υπογράμμισε ο κ.Μανωλάκος και σημείωσε πως, τα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξε η κυβέρνηση και η θετική ανταπόκριση των Ελλήνων πολιτών στα μέτρα που ελήφθησαν, οδήγησαν στην επιτυχή διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού.  

Φέτος το Πάσχα απεδείχθη πως, «η Εκκλησία βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό της Πολιτείας», ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ζητήματα εθνικής σημασίας και προστασίας της ανθρώπινης ζωής,  τόνισε ο κ.Μανωλάκος και εστίασε στην υπεύθυνη στάση που επέδειξε ο κλήρος, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες εξάπλωσης του κορωνοϊού. 

Ο Αντιστράτηγος ε.α. και Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, σημείωσε πως η δεινή θέση της τουρκικής οικονομίας, υπαγορεύει σε μεγάλο βαθμό τις πολιτικές επιλογές που εξετάζει η Τουρκία. 

Σχολιάζοντας τη στροφή που επιχειρεί η Τουρκία στην εξωτερική της πολιτική, με στόχο την επαναπροσέγγιση των ΗΠΑ, μετά την άρνηση του Ερντογάν να προσφύγει στο ΔΝΤ, ο Αντιστράτηγος ε.α. και Επίτιμος Διοικητής ΑΣΔΕΝ κ.Μανωλάκος, εκτίμησε πως, εάν ο Ερντογάν γυρίσει την πλάτη στον Πούτιν και παγώσει τη συμφωνία για τους S-400, κινδυνεύει να υποστεί ακόμη μεγαλύτερες απώλειες στο μέτωπο της Συρίας.    

Αναφορικά με τα πολλά και σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία, ο κ.Μανωλάκος, τόνισε πως ο κορωνοϊός «απλώς ανέσχεσε προσωρινά» τα επεκτατικά σχέδια του Ερντογάν και υπογράμμισε πως η Ελλάδα, είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την αναμενόμενη συνέχεια των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, με την ίδια αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα και εθνική ομοψυχία, που επέδειξε στον Έβρο. 

Ακούστε Εδώ χαρακτηριστικά αποσπάσματα.

Προηγούμενο άρθροΠροχωρούν και οι απαλλοτριώσεις των “Μαϊστριανών”, παράλληλα με την Ανατολική Περιφερειακή Οδό
Επόμενο άρθροΟ Δήμος Αλεξανδρούπολης συμπαραστέκεται στα αιτήματα της Ένωσης Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Συναφών Επαγγελμάτων Έβρου