Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Νικόλαος Παναγιωτόπουλος(Υπουργός Εθνικής Άμυνας): “Δεν θα έρθουν μετανάστες να εγκατασταθούν στη Θράκη”

Νικόλαος Παναγιωτόπουλος(Υπουργός Εθνικής Άμυνας): “Δεν θα έρθουν μετανάστες να εγκατασταθούν στη Θράκη”

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων και της στρατιωτικής παρέλασης για τα ελευθέρια της Ξάνθης που πραγματοποιήθηκαν υπό καταρρακτώδη βροχόπτωση, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση μεταξύ αλλων:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ θα έχουμε παράνομους μετανάστες στη Θράκη, γιατί ήδη έχουν εξαιρεθεί μόνο τα νησιά;

Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Τα νησιά δεν έχουν εξαιρεθεί. Το λέτε λάθος. Τα νησιά δεν έχουν εξαιρεθεί. Τα νησιά πάνε να βουλιάξουν από τους μετανάστες και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να αποσυμφορηθούν.

Εκείνο που έχω να πω με σιγουριά είναι ότι δεν θα έρθουν μετανάστες να εγκατασταθούν στη Θράκη. Δεν θα έρθουν μουσουλμάνοι μετανάστες να εγκατασταθούν στη Σταυρούπολη. Ξέρουμε γιατί και γιατί δεν πρέπει και εν πάση περιπτώσει δεν ήταν και καθόλου δύσκολο να πείσω και τους συνομιλητές μου και συναρμόδιούς μου γι’ αυτό το θέμα.

Από εκεί και πέρα, η έξαρση των μεταναστευτικών ροών – δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι όλοι αυτοί ακόμα πρόσφυγες, μάλλον μετανάστες είναι και αυτή είναι η νέα προσέγγιση της Κυβέρνησης στο ζήτημα – είναι ένα δυσάρεστο δεδομένο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όσο μπαίνει ο χειμώνας. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή την εξαιρετική κατάσταση και να τη διαχειριστούμε με το δικό μας στίγμα και όχι με το στίγμα των προηγούμενων, το χειμώνα που μας έρχεται. Δεν είναι εύκολη δουλειά, διότι τα σύνορα δεν είναι αδιαπέραστα, «αδιάβροχα», αλλού είναι δύσκολο να περάσει κανείς, αλλού δεν είναι, όπως τα θαλάσσια.

Γίνεται όμως προσπάθεια και γίνεται εντατικότερη, με συμμετοχή και πλωτών μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων, για να ελεγχθεί η κατάσταση και στα σύνορά μας και στο εσωτερικό της χώρας.

Θεωρώ ότι πάρα πολύ σύντομα αυτή η προσπάθεια θα αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Το πρόβλημα, όμως, είναι σύνθετο, είναι δύσκολο και δεν λύνεται ούτε επειδή έτσι θέλουμε ούτε από τύχη. Θα λυθεί με σκληρή δουλειά, οργάνωση και μία αλλαγή οπτικής γωνίας, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί και στη διάσταση που εμείς βάλαμε στο τραπέζι, δηλαδή αυτή της δυνητικής απειλής ασφαλείας για τη χώρα».

Exit mobile version