Οι λόγοι της αποχώρησής μου από τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης:

Κύριε Δήμαρχε στις 3-7-2018 κατά την 19η συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, σας εξέφρασα την αντίθεσή μου στην πρακτική που ακολουθείτε μαζί με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου να ορίζετε τις συνεδριάσεις του κατά τις μεσημβρινές ώρες, σε πλήρη αντίθεση και κατά παράβαση με τα όσα προβλέπει ο Κανονισμός Λειτουργίας των Δημοτικών Συμβουλίων, ο οποίος ρητά αναφέρει στο άρθρο 3 παρ. 6 ότι, οι συνεδριάσεις διεξάγονται, εκτός εξαιρέσεων, κατά τις απογευματινές έως βραδινές ώρες.

Ήδη από τις 7 τελευταίες συνεδριάσεις μόνο 1 έχει διεξαχθεί όπως ορίζει ο Νόμος, ενώ οι υπόλοιπες 6 κατά τις μεσημβρινές ώρες. Σε καμιά των περιπτώσεων δεν μπορείτε να επικαλεστείτε την εξαίρεση που προβλέπεται, γιατί όλες αυτές τις συνεδριάσεις τις ορίσατε εσείς ως τακτικές και καμιά ως έκτακτη.

Δεν είναι όμως μόνο οι 2 τελευταίοι μήνες. Από την αρχή του έτους έχουν πραγματοποιηθεί 23 συνεδριάσεις από τις οποίες τις 13 τις ορίσατε μεσημβρινές ώρες!

Δηλαδή ήδη για φέτος, 13 εργάσιμες μέρες κάποιοι έχασαν τη δουλειά τους ή ακόμα χειρότερα κάποιοι πλήρωσαν κάποιους χωρίς αυτοί να πάνε στη δουλειά τους! Και δεν μιλώ γι αυτούς στον ιδιωτικό τομέα όπως εμένα. Μιλώ για το Δημόσιο! Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε όλοι μαζί ως Δημόσιο, ανθρώπους που δεν πάνε στην δουλειά τους προκειμένου να παραβρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αυτό πρέπει να το σταματήσετε! Πρέπει να εφαρμόσετε τα όσα ορίζει ο Νόμος!

Την προηγούμενη φορά που αποχώρησα από συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου ήταν λόγω της πρακτικής σας από το 2011 να μη μεταδίδονται οι συνεδριάσεις μας από το δημοτικό ραδιόφωνο με σκοπό να μην ενημερώνονται οι συνδημότες μας αυθεντικά για το τι, από ποιούς και το πως λέγεται το οτιδήποτε εδώ μέσα. 

Πλέον είναι καταφανές ότι προσπαθείτε να εμποδίσετε τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους να προσφέρουν με τις απόψεις τους στο Δήμο και τους συνδημότες μας να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του Δημοτικού τους Συμβουλίου.

Εύχομαι η ακραία πολιτική ενέργεια της αποχώρησής μου από την σημερινή συνεδρίαση να σας κάνει να αναθεωρήσετε την πρακτική σας.

Προηγούμενο άρθροΤην Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου εορτάζει και πανηγυρίζει το μοναστήρι «Η Παναγία του Έβρου» στη Μάκρη Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΜε τον Στέλιο Ρόκκο ξεκίνησε η 6η Γιορτή Κρασιού Αλεξανδρούπολης