Νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που επιλύει το μεγάλο πρόβλημα με τις δασωμένες εκτάσεις, ψηφίστηκε χθες στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης και ψήφισης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 80, προβλέπεται πως το Δημόσιο δεν προβάλλει πλέον δικαιώματα κυριότητας σε εκτάσεις αγροτικής μορφής που εμφανίζονται στις αεροφωτογραφίες του 1945 ή του 1960, που δασώθηκαν μεταγενέστερα και ανεξάρτητα από τη σημερινή τους μορφή, παρά μόνο στην περίπτωση που το ίδιο διατηρεί τίτλους ιδιοκτησίας. Ακόμη, μεταξύ άλλων, προβλέπει πως ανακαλούνται -ακόμη και αν τελεσιδίκησαν δικαστικά- τα πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής που έχουν εκδοθεί για τις ανωτέρω εκτάσεις.

Με τη νέα ρύθμιση του Υπουργείου Περιβάλλοντος επιλύονται και καθορίζονται με σαφήνεια οι χρήσεις που προβλέπονται για τις προαναφερθείσες εκτάσεις, ανάλογα με τα στρέμματα που καταλαμβάνουν και τη μορφή που είχαν το 1945 ή το 1960. 

Υπενθυμίζεται πως η ανάγκη επίλυσης του συγκεκριμένου ζητήματος ήταν το πρώτο θέμα που είχε θέσει ο Βουλευτής Έβρου κ. Σταύρος Κελέτσης, στον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Γιώργο Αμυρά στην πρόσφατη συνάντησή τους στις 17 Φεβρουαρίου.

Μετά την ψήφιση της ρύθμισης, ο Σταύρος Κελέτσης δήλωσε : «Ένα μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τους γεωργούς μας αλλά και γενικότερα τους πολίτες σε πολλές περιοχές του Έβρου, αντιμετωπίστηκε οριστικά με νομοθετική ρύθμιση που ψήφισε η Βουλή. Η ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα να καλλιεργηθούν και πάλι εκατομμύρια στρέμματα πανελλαδικά και χιλιάδες στον Έβρο, παρέχοντας επιπρόσθετο κίνητρο παραμονής στις ορεινές και πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και του νομού μας τερματίζοντας ταυτόχρονα εκκρεμότητες ιδιοκτησίας  πολλών ετών και την ταλαιπωρία πολλών συμπολιτών μας».

Προηγούμενο άρθροΓεράσιμος Σαλτός: ”Για να γίνει ο κόσμος καλύτερος, φτάνει ο καθένας μας, να γίνει πιο ευγενής, τρυφερός και ανθρώπινος”
Επόμενο άρθροM. Βορίδης: Απολύονται ΟΛΟΙ οι συμβασιούχοι «covid» σε Δήμους- Περιφέρειες. Σε ποιους δίδεται παράταση μέχρι 31 Μαίου