Τα ίδια πράγματα, με διαφορετικά λόγια, που είχε αναφέρει στο δημοτικό συμβούλιο της Χίου για το ΚΥΤΤ Φυλακίου και ανέδειξε με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ και ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ρεπορτάζ του το Evros-news.gr, μίλησε σήμερα στην Βουλή ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας στην συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και με αφορμή ερωτήματα βουλευτών που του τέθηκαν από τους Σταύρο Κελέτση και Νατάσα Γκαρά, ο κ.Μηταράκης επέμενε ότι θα ενισχυθεί η χωρητικότητα του ΚΥΤ Φυλακίου. Κι αυτό φυσικά δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με επέκταση του.

Είπε λοιπόν ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου: “Για το ΚΥΤ Φυλακίου που τέθηκαν κάποια θέματα, πράγματι είναι υπερκορεσμένο. Χρειάζεται να ενισχυθούν οι χώροι. Χρειάζεται να ενισχυθεί η ασφάλεια. Θα προκηρύξουμε άμεσα έξι θέσεις τριετείς συμβασιούχων και τριάντα θέσεις μονίμων υπαλλήλων ώστε να έχει 36 άτομα μόνιμα ή πολυετές προσωπικό”.

Στη συνέχεια ο κ.Μηταράκης σχολίασε την επισήμανση της κ.Γκαρά ότι διέρρευσε μια δήλωση του από την Χίο (αυτή που δημοσίευσε το Evros-news.gr, αλλά σιγά μην μας ανέφερε) και είπε: “Είπε κάποιος ομιλητής ότι έχει διαρρεύσει μια δήλωση μου. Αυτό είναι οξύμωρο. Οι δηλώσεις δεν διαρρέουν. Γίνονται. Δήλωση ήταν που είπα ότι πρέπει να ενισχυθεί το ΚΥΤ Φυλακόιου. Αλλά θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε ένα πράγμα. Ούτε στον Έβρο, ούτε στη Λέσβο, ούτε στη Χίο, ούτε στη Σάμο, ούτε στην Κω, ούτε στη Λέρο θα υπάρχει πολύμηνη και σίγουρα όχι μόνιμη, παραμονή αιτούντων άσυλο. Τα σημεία εισόδου, είναι για λίγες βδομάδες, έστω για λίγους μήνες μέχρι να τελεσιδικήσει και μία προσφυγή σε περίπτωση αρνητικής πρώτης απόφασης. Σε κανένα σημείο εισόδου της χώρας, είτε λέγεται Έβρος, είτε λέγεται νησιά, δεν θα υπάρχει μόνιμη παραμονή για λόγους εθνικούς«.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ

Επίσης ο Νότης Μηταράκης συμπλήρωσε ότι στον Έβρο η μείωση των ροών τον Αύγουστο του 2020 σε σχέση με το 2019 είναι 60% . “Υπάρχουν ροές, η μείωση είναι ίσως μικρότερη από τα νησιά, αλλά είναι 60% στον Έβρο σε σχέση με το 2019”. 

Να θυμηθούμε τι ακριβώς είχε δηλώσει στην Χίο οπ Νότης Μηταράκης για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου που σχεδιάζεται:

ΠΗΓΗ www.evros-news.gr

Προηγούμενο άρθροΈφυγε απο την ζωή ο επίτιμος δημότης Αλεξανδρούπολης Τόλης Παπαγεωργίου
Επόμενο άρθροΠαναγιώτης Καλακίκος: “Αναγκαίος ο επανασχεδιασμός της φύλαξης του ορεινού όγκου Σουφλίου”