Ν. Γκαρά: «Ασφυκτιά η κοινωνία του Έβρου από την ακρίβεια σε τρόφιμα και ενέργεια – Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή»

Σε είδος πολυτελείας έχουν μετατραπεί βασικά είδη πρώτης ανάγκης για τους πολίτες, με την κυβέρνηση, έχοντας διαλύσει κάθε ελεγκτικό μηχανισμό, να επιτρέπει στα καρτέλ και τα μεγάλα συμφέροντα να αισχροκερδούν.

Έτσι, με «υπογραφή Μητσοτάκη» φτάσαμε να καταγράφονται στη χώρα μας αυξήσεις από 70% έως 146% σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, όπως αποκαλύπτει και η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας – ΓΣΕΕ, ενώ η Ελλάδα συνέχισε να έχει την ακριβότερη τιμή ενέργειας στην Ευρώπη και τον μήνα Ιανουάριο.

Μάλιστα η ΝΔ αποφάσισε για τον μήνα Φεβρουάριο, να «τιμωρήσει» με μικρότερη επιδότηση τα νοικοκυριά με κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες, την ίδια στιγμή που διαθέτει ακόμη 95 εκατομμύρια στους «φίλους» της ιδιώτες παρόχους, που συνεχίζουν να θησαυρίζουν.

Νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν βγάζουν τον μήνα με την κυβέρνηση να αδιαφορεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ έχει καταθέσει εδώ και καιρό δέσμη κοστολογημένων μέτρων για την ενίσχυση της εγχώριας οικονομίας, τη στήριξη της κοινωνίας, την ανάσχεση της αισχροκέρδειας.

Απαιτούμε για μία ακόμη φορά από την κυβέρνηση, να εφαρμόσει άμεσα τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%, τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα στον χαμηλότερο συντελεστή της ΕΕ, και τη μη καταβολή ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο.

Απαιτούμε τη θέσπιση ανώτατου ορίου τιμής λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας ανά μεγαβατώρα, θέσπιση ανώτατου συντελεστή κέρδους παραγωγής ενέργειας στο 5%, προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών από τις αποκοπές ρεύματος και αποσύνδεση της τιμής χονδρεμπορικής ρεύματος από τη χρηματιστηριακή τιμή του φυσικού αερίου.

Δεσμευόμαστε για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ και αύξηση του κατώτατου μισθού με νόμο στα 800 ευρώ.

Μόνη λύση, μόνη διέξοδος η πολιτική αλλαγή. Με το σχηματισμό μιας προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. Για να έχουμε δικαιοσύνη παντού.

Προηγούμενο άρθροΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ, ΠΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ
Επόμενο άρθροΠαρασκευάζουν καλλυντικά από τοπικά προϊόντα στο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου