Αναφορά για το θέμα της απομάκρυνσης του ΑΤΜ από τον Πεντάλοφο κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ

Ως Αναφορά στη Βουλή των Ελλήνων κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, την επιστολή του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πενταλόφου του Δήμου Ορεστιάδας και του Προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πενταλόφου, σχετικά με την απόφαση απομάκρυνσης του μοναδικού ΑΤΜ στην περιοχή από 30-09-2020.

Η κα Γκαρά στην Αναφορά που κατέθεσε τονίζει πως είναι ακατανόητη η απόφαση απομάκρυνσης του μοναδικού ΑΤΜ που εξυπηρετεί όχι μόνο τους κατοίκους του Πενταλόφου, αλλά και αυτούς των Πετρωτών, των Κομάρων αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Τριγώνου, όπου κατά κύριο λόγο διαμένουν συνταξιούχοι και ηλικιωμένοι.

Σημειώνει η Βουλευτής από τον Έβρο πως αν προχωρήσει τελικά αυτή η πέρα από κάθε λογική απόφαση, οι κάτοικοι θα πρέπει να μετακινούνται  30 και 50 χιλιόμετρα, σε μία περιοχή που επικρατούν δύσκολες καιρικές συνθήκες για πολλούς μήνες, για να εξυπηρετηθούν από τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς που βρίσκονται στα Δίκαια και στην Ορεστιάδα αντίστοιχα.

Τέλος, η κα Γκαρά διερωτάται πως είναι δυνατόν η Κυβέρνηση από τη μία να συστήνει Επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης και την ίδια στιγμή, επί των ημερών της και ειδικά το τελευταίο διάστημα, να αποψιλώνονται ταχύτατα δημόσιες υπηρεσίες ιδιαίτερα στον βόρειο Έβρο, όπως για παράδειγμα η αφαίρεση αρμοδιοτήτων από το ΙΚΑ Ορεστιάδας. Ζήτημα το οποίο η Βουλευτής Έβρου ανέδειξε πρόσφατα, καταθέτοντας ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικό ελέγχου, ζητώντας παράλληλα να δοθεί άμεσα λύση και να σταματήσει αυτή η «αιμορραγία» από υπηρεσίες στον βόρειο Έβρο.

Προηγούμενο άρθροΟ βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου εισηγητής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνοριακή δίοδο Νυμφαία-Μακάζα
Επόμενο άρθροΠαρατείνεται η περίοδος υποβολής των ηλεκτρονικών εγγραφών στο Δ.Ι.Ε.Κ Αλεξανδρούπολης