Η χθεσινή δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Γεωργιάδη, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ότι στον Έβρο τα πράγματα στο προσφυγικό/μεταναστευτικό είναι «μια χαρά» και ότι «δεν περνάει κανείς», δείχνει ακριβώς την ελαφρότητα, την προχειρότητα, αλλά και την απόσταση από την ίδια την πραγματικότητα που έχουν οι Υπουργοί της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Γεωργιάδης αν ήταν στοιχειωδώς σοβαρός θα φρόντιζε να πληροφορηθεί από τους αρμόδιους τι ακριβώς συμβαίνει με τις ροές προσφύγων και μεταναστών στον Νομό μας, όπως θα έπρεπε να γνωρίζει ότι στον Έβρο δεν υπάρχουν μόνο χερσαία σύνορα!

Θα πρέπει κάποια στιγμή τα στελέχη της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να σοβαρευτούν, να κατανοήσουν ότι ο Έβρος είναι μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή και χρήζει ειδικής μέριμνας. Κατά συνέπεια, για εμάς στον Έβρο ζητήματα όπως το προσφυγικό/μεταναστευτικό δεν αποτελούν αντικείμενο άστοχων δηλώσεων ή συμμετοχής στα τηλεπαράθυρα.

Οι Εβρίτες και οι Εβρίτισσες θέλουν να δουν συγκεκριμένο σχέδιο και πράξεις, κάτι που είναι φανερό πια σε όλους ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν διαθέτει. Και αυτό έχει επιτείνει σημαντικά την κρίση στο προσφυγικό ειδικά τους τελευταίους 2 μήνες.

Και αν όλα τα παραπάνω συνδυαστούν και με την προ ολίγων ημερών απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να μην μετακινηθεί κανένας αστυνομικός στον Έβρο, για πρώτη φορά, μέσω των έκτακτων μεταθέσεων, τότε είναι προφανές γιατί πρέπει να είμαστε το λιγότερο προβληματισμένοι με τα όσα λένε και (δεν) κάνουν οι κυβερνώντες της ΝΔ για τον Έβρο.

 

Η Βουλευτής Έβρου

Γκαρά Αναστασία

Προηγούμενο άρθροΤην Τετάρτη 09/10/19 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΤην Τρίτη 1 Οκτώβρη 2019 συνεδρίασε η ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ παρουσία του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη. Στη συνεδρίασή της η ΠΣΕ: