Επίθεση στην κυβέρνηση για τα αναπτυξιακά έργα που ακυρώνει η ΝΔ στον Έβρο και τη Θράκη, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νατάσα Γκαρά, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον αυτοκινητόδρομο Ε65.

Η κα Γκαρά αναφέρθηκε στη Σιδηροδρομική Εγνατία και το πρότζεκτ Sea2Sea, που θα συνέδεαν οδικό δίκτυο, σιδηρόδρομο και 5 λιμάνια, μεταξύ αυτών και γειτονικών χωρών, την αποκατάσταση των παλιών μεταλλείων της Κίρκης, τα 36 έργα από το Ειδικό Πρόγραμμα Υποδομών για τον Έβρο – ύψους 26,3 εκ. ευρώ – αλλά και έργα – παρεμβάσεις στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Αναπτυξιακά έργα που είχαν σχεδιαστεί και δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και η ΝΔ σήμερα έχει ακυρώσει ή παγώσει.

Παράλληλα, υπενθύμισε πως μετά από δεκαετίες η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε το πιο επικίνδυνο τμήμα του Κάθετου Άξονα της Εγνατίας στον Έβρο, ένα έργο που με ευθύνη των παλαιότερων κυβερνήσεων παρέμενε ανολοκλήρωτο, κοστίζοντας ανθρώπινες ζωές αλλά και υπέρογκα ποσά στο δημόσιο ταμείο. Κατηγόρησε, μάλιστα, τη ΝΔ πως η μοναδική «συνεισφορά» της σε αυτό το έργο ήταν να τοποθετήσει άμεσα διόδια.

Επιπλέον, η Βουλευτής Έβρου άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τον σιδηροδρομικό αποκλεισμό στον οποίο έχει οδηγήσει τη Θράκη τα τελευταία δύο χρόνια: «για ποια ανάπτυξη μιλάτε, όταν αδρανούν – με ευθύνη σας – ακόμη και αυτά που λειτουργούσαν;», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η κα Γκαρά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πάγωμα από τη ΝΔ, της εφαρμογής του μέτρου για την επιδότηση του μεταφορικού, λειτουργικού ή εργατικού κόστους για τις επιχειρήσεις σε ακριτικές περιοχές, που είχε δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόνισε πως κινδυνεύει με απένταξη, λόγω κυβερνητικής αδράνειας, και το μεγάλο έργο υπογειοποίησης γεωτρήσεων στον Ερυθροπόταμο.

Επίσης, δεν παρέλειψε να σταθεί και στην πρόσφατη δήλωση του κ. Μητσοτάκη πως, εν μέσω πανδημίας, πρόκειται να συγχωνευτούν και να κλείσουν περιφερειακά νοσοκομεία: «σίγασαν, τα χειροκροτήματα και οι επευφημίες για τους υγειονομικούς», σημείωσε.

Κλείνοντας, η κα Γκαρά τόνισε: «Στην περιοχή μου, ιδιαίτερα τον τελευταίο 1,5 χρόνο, βιώνουμε μία πρωτοφανή αποψίλωση υπηρεσιών, τραπεζικά καταστήματα κλείνουν, πανεπιστημιακά τμήματα συρρικνώνονται, ενώ έργα που είχαν δρομολογηθεί και θα άφηναν ισχυρό αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα ακυρώνονται. Η χώρα έχει ανάγκη σήμερα από την υλοποίηση ενός μελετημένου, ολιστικού, αναπτυξιακού σχεδιασμού. Ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει μεγάλα έργα υποδομών, πολιτικές ανάπτυξης και επέκταση, υποστήριξη των υπηρεσιών και των τοπικών κοινωνιών. Βαυκαλίζεστε ότι ενδιαφέρεστε για τη θωράκιση της χώρας, τη θωράκιση των τοπικών κοινωνιών, τη θωράκιση των συνόρων, όταν κλείνουν συνεχώς υπηρεσίες και συρρικνώνεται η δραστηριότητα στις περιοχές αυτές. Οδηγείτε σε ερημοποίηση, ειδικότερα τις ακριτικές περιοχές, χωρίς καμία προοπτική ανάπτυξης ή βελτίωσης των συνθηκών ζωής των πολιτών».

Προηγούμενο άρθροΒαρόμετρο της Βόρειας Ελλάδας – NGI: Στο 15% η διαφορά Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ
Επόμενο άρθροΆγριος ξυλοδαρμός στην Κομοτηνή – στο Νοσοκομείο Βούλγαρος