Τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης  Μητσοτάκη , δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία  για την αντίληψη  και της  σημερινής δεξιάς,  ως προς  την άσκηση της εξουσίας .

Με το  προτεινόμενο νομοσχέδιο  για το «Επιτελικό Κράτος» ο υιός Μητσοτάκης , στοχεύει στην πλήρη άλωση του κράτους και στην μετατροπή του σε κομματικό  με δικές του υπερεξουσίες .

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο αποτελεί μια πρωτοφανή -στην ιστορία των ελληνικών πολιτευμάτων και σε συνθήκες κοινοβουλευτικής δημοκρατίας- υπερσυγκέντρωση εξουσιών στα χέρια ενός και μόνο προσώπου, του πρωθυπουργού.

Η επιστροφή σε ένα σκοτεινό παρελθόν, πριν της ψήφισης του συντάγματος του 1974, θέτει ευθέως  ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας  της κυβέρνησης. Το πρωθυπουργικό  διευθυντήριο ,το οποίο  ονομάζεται προεδρία της κυβέρνησης , είναι υπό τον  πλήρη έλεγχο του υιού Μητσοτάκη , ο οποίος με το έτσι θέλω ανέλαβε και την ΕΥΠ και την δημόσια ενημέρωση .

Οι υπουργοί απλά αναλαμβάνουν να εκτελούν της αποφάσεις  της προεδρίας της κυβέρνησης, η οποία έχει όλη την κυβερνητική  ευθύνη, αλλά και την ευθύνη της δημόσιας διοίκησης ..

Ο απόλυτος, με το νομοσχέδιο ,  άρχοντας  υιός Μητσοτάκης έχει  και την αρμοδιότητα διορισμού ενός μεγάλου αριθμού γενικών γραμματέων που υπάγονται απευθείας στον ίδιο , όπως επίσης και τον διοικητή της αρχής διαφάνειας .

Βεβαίως για τον απόλυτο άρχοντα υιό Μητσοτάκη , οι ανεξάρτητες αρχές δεν προσφέρουν τίποτα και για αυτό τις καταργεί .

Το κομματικό κράτος της δεξιά στήνεται με γοργούς ρυθμούς. Το «Επιτελικό Κράτος», προϋποθέτει  αποκεντρωμένες διοικήσεις , καμιά σχέση δηλαδή με αυτό το σχέδιο – έκτρωμα που  έχει κατατεθεί .

30-7-19                                                                   Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Έβρου

Προηγούμενο άρθροΕκπρόσωπος Τύπου ΝΔ για τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης η Έλενα Σώκου
Επόμενο άρθροπ. Απόστολος Καβαλιώτης: “Και τα νήπια, αλλά και τα βρέφη τα κοινωνούμε, υπηρετούμε τον Θεό και τα άτομα με αναπηρία”