Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 η Αλεξανδρούπολη θα έχει την ύψιστη τιμή να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει την Ολυμπιακή Φλόγα για τους ΧΧΧΙΙ Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες “Tokyo 2020”, η αφή της οποίας θα γίνει στις 12 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία, την πατρίδα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μεταξύ των λαμπαδηδρόμων που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στην λαμπαδηδρομία της 16ης Μαρτίου στην πόλη μας, συμπεριλαμβάνεται και ο αθλητής του συλλόγου μας ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ο νεότερος (μόλις 17 ετών) ανάμεσα στους 6 επιλεγμένους για τον σκοπό αυτό. Η συμμετοχή στην λαμπαδηδρομία θεωρείται ύψιστη τιμή καθώς αποτελεί ένα από τα σύμβολα του Ολυμπιακού Κινήματος με Οικουμενική απήχηση και σημασία.

Να θυμίσουμε ότι ο αθλητής μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων 2019 της κλασσικής κολύμβησης πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ στα 50μ. πεταλούδα και κατέρριψε το προηγούμενο, το οποίο κρατούσε από τις 9/8/2001 και για 18 ολόκληρα χρόνια. Αυτή τη στιγμή είναι ο μόνος κολυμβητής που κολυμπάει σε σύλλογο της Αλεξανδρούπολης και έχει στο ενεργητικό του πανελλήνιο ρεκόρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι λαμπαδηδρόμοι επιλέγονται για το ελληνικό κομμάτι της Λαμπαδηδρομίας από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Σύμφωνα με την Ε.Ο.Ε. προτεραιότητα έχουν:
-Οι Ολυμπιονίκες.

-Οι διακριθέντες στον Αθλητισμό με σειρά προτεραιότητας διάκρισης (όπως Παγκόσμια- Ευρωπαϊκά- Πανελλήνια Πρωταθλήματα κ.ο.κ.).

-Οι διακεκριμένοι στις Τέχνες, στα Γράμματα και στην κοινωνική προσφορά κ.ο.κ.

Στις ανωτέρω ιδιότητες περιλαμβάνονται αθλητές ή άτομα που ανήκουν στις ομάδες με ειδικές δεξιότητες (ΑΜΕΑ).

Αναλυτικά οι έξι (6) λαμπαδηδρόμοι, που επιλέχτηκαν να συμμετάσχουν στην λαμπαδηδρομία της 16ης Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη, είναι οι εξής:

  1. Κούγκουλος Αναστάσιος του Μιχαήλ, ετών 17, Χρυσός Πανελληνιονίκης Κολύμβησης
  2. Λυμβαίος Ευάγγελος του Ιωάννη, ετών 19, Χρυσός Πανελληνιονίκης ΑμΕΑ Στίβου
  3. Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης του Σπυρίδωνα, ετών 22, Χρυσός Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης
  4. Κοντοστάθης Γρηγόρης του Απόστολου, ετών 26, Πρωταθλητής Πετοσφαίρισης
  5. Στεργίου Κωνσταντίνα του Γεωργίου, ετών 48, Δρομέας μεγάλων αποστάσεων, Βαλκανιονίκης Βετεράνων κλειστού στίβου
  6. Αλλοίμονος Γεώργιος του Δημητρίου, ετών 78, Ταξίαρχος ΕΛΑΣ ε.α., βετεράνος αθλητής στίβου

Ο Ν.Ο.Α. με ιδιαίτερη συγκίνηση και υπερηφάνεια συγχαίρει τον Τάσο για την επιλογή του καθώς και τους υπόλοιπους λαμπαδηδρόμους και καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου να δηλώσουν δυναμικά το παρόν στην διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας που διοργανώνεται από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020.

Προηγούμενο άρθροΚωνσταντίνος Θεοχαρίδης: “Γκρέμισαν τους Σταυρούς στα μνήματα Δοξιπάρας – Γκρέμισαν εκκλησάκι στο Ορμένιο”
Επόμενο άρθροΓιάννης Ζαμπούκης: “Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου το τελικό πλάνο για τους δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους”