Οι Εφορείες Αρχαιοτήτων Έβρου και Ροδόπης ανακοινώνουν την έναρξη λειτουργίας από αύριο Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020 της Αίθουσας Α΄ του Αρχαιολογικού Μουσείου Σαμοθράκης, η επανέκθεση του οποίου υλοποιείται απολογιστικά και με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης, στο πλαίσιο του ενταγμένου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Έργου: «Αναβάθμιση Αρχαιολογικού Μουσείου Σαμοθράκης και έργα προστασίας του ευρύτερου χώρου από φυσικές καταστροφές».

Στην Αίθουσα Α΄ του Μουσείου φιλοξενούνται αρχιτεκτονικές αποκαταστάσεις από τρία σημαντικά Δωρικά  κτίρια του Ιερού των Μεγάλων Θεών, – της Αυλής του Βωμού, του Ἱεροῦ και της Θόλου της Αρσινόης Β΄. Την έκθεση πλαισιώνουν εποπτικό υλικό, σύντομο video με τρισδιάστατη απεικόνιση των κτιρίων του Ιερού των Μεγάλων Θεών καθώς και φωτογραφική περιήγηση  στην αρχαιολογική έρευνα στο νησί.

Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 08.30-15.30.

Οι επισκέπτες θα πρέπει να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις του αρμόδιου φυλακτικού προσωπικού, προς αποφυγή του κινδύνου μετάδοσης του COVID-19 σε εργαζόμενους και επισκέπτες.

Προηγούμενο άρθροΤο όπλο που «τρέμουν» οι Τούρκοι – Ο «αόρατος φονιάς» που τους σημαδεύε
Επόμενο άρθροΑνάγκη εύρεσης ειδικού χώρου κράτησης-απομόνωσης υπόπτων κρουσμάτων κορονοϊού στο ΚΥΤ Φυλακίου ζητούν οι Συνοριοφύλακες Έβρου