Ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής 7 Δεκεμβρίου 2018 το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης

Το Χριστουγεννιάτικο Bazaar βρίσκετε στο χώρο δίπλα από την reception του ξενοδοχείου Astir Egnatia στην Αλεξανδρούπολη απο την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου έως την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου

Στο παζάρι αυτό, θα βρείτε πανέμορφα χριστουγεννιάτικα δώρα και δημιουργίες των μελών του Κέντρου Ημέρας ΑμεΑ του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης

(ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 6-9 , Σάββατο 9 το πρωί μέχρι 9 το βράδυ , Κυριακή 9 το πρωί μέχρι 9 το βράδυ)

Το Παιδικό Χωριό Θράκης είναι το τρίτο που δημιουργήθηκε στην χώρα μας σε έκταση 15 στρεμμάτων που παραχώρησε το 2002 η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και η Νομαρχία Έβρου στο Αρίστηνο Αλεξανδρούπολης.

Στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης συνδυάζεται, για πρώτη φορά, το πρόγραμμα μακρόχρονης φιλοξενίας παιδιών με τη παροχή κοινωνικών υπηρεσιών προληπτικού χαρακτήρα σε οικογένειες της ευρύτερης περιοχής.

Το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης αποτελείται :

  • Από έξι σπίτια οικογενειών SOS, για μακρόχρονη προστασία και φροντίδα έως 36 παιδιών που στερούνται την φυσική τους οικογένεια, με αντίστοιχους κοινόχρηστους χώρους και γραφεία.
  • Από ένα Συμβουλευτικό Κέντρο, το οποίο προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής, λογοθεραπευτικής και μαθησιακής ενίσχυσης σε παιδιά και οικογένειες της ευρύτερης περιοχής.
  • Από ένα Κέντρο Ημέρας για άτομα με ειδικές ανάγκες , στο οποίο λειτουργούν εργαστήρια κεραμικής, εικαστικών, γυμναστικής και μουσικοθεραπείας. Ακόμη παρέχονται υπηρεσίες συμβουλευτικής κ ψυχολογική υποστήριξης. Το κέντρο ημέρας απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 8 – 45 κ αυτή την στιγμή έχει 27 ενεργά μέλη.

Προηγούμενο άρθροΥποδοχή της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Οδηγητρίας , στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Αλεξανδρουπόλεως
Επόμενο άρθροΤο πρωί του Σαββάτου ξεκινάει το Αναπτυξιακό Συνέδριο «Αλεξανδρούπολη: Διαμετακομιστικό κέντρο -Συνδυασμένες μεταφορές – Ενέργεια»