Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Ξεκινά προσεχώς η λειτουργία του έργου τηλεθέρμανσης του Γεωθερμικού Πεδίου Αρίστηνου –...

Ξεκινά προσεχώς η λειτουργία του έργου τηλεθέρμανσης του Γεωθερμικού Πεδίου Αρίστηνου – Άνθειας / Πρόσκληση σε αγρότες για αξιοποίηση γεωθερμικής ενέργειας

Στα πλαίσια της επικείμενης έναρξης λειτουργίας του έργου τηλεθέρμανσης του γεωθερμικού πεδίου Αρίστηνου – Άνθειας, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, ως νόμιμος διαχειριστής του γεωθερμικού πεδίου, καλεί τους ενδιαφερόμενους αγρότες και αγροτικές επιχειρήσεις να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την αξιοποίηση της διαθέσιμης θερμικής ενέργειας για γεωργικούς σκοπούς, όπως θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, θέρμανση εδάφους και δυναμικές καλλιέργειες.

Η παρούσα πρόσκληση του Δήμου απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων με θερμοκήπια στην περιοχή, προκειμένου να υποβάλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος. Αυτή η διαδικασία θα βοηθήσει στην οριστικοποίηση της τεχνοοικονομικής μελέτης και του καταλόγου των θερμοκηπίων που θα συνδεθούν αρχικά με το δίκτυο τηλεθέρμανσης γεωθερμίας του Δήμου.

Η γεωθερμία, ως μέσο θέρμανσης των θερμοκηπίων, προσφέρει καθαρή, ανανεώσιμη και φυσική θερμική ενέργεια από το εσωτερικό της γης. Εγγυάται σταθερές συνθήκες καλλιέργειας με τον πιο βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο παραγωγής. Το σύστημα αυτό είναι σύγχρονο και αποδοτικό, εξασφαλίζοντας υψηλές αποδόσεις, εντυπωσιακή εξοικονόμηση ενέργειας και πλήρη απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ενημερώσουν το Αυτοτελές Γραφείο Ενέργειας & Φυσικών Πόρων, επικοινωνώντας με την Άννα Τζιτζιλή, στο τηλέφωνο 25510 64117 ή μέσω e-mail στο tzitzili@alexpolis.gr.

Exit mobile version