Το καλοκαιρινό ραντεβού με τη μαγεία του Βιβλίου και τις Παράλληλες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις της “Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου” έφτασε! 

Ο μακροβιότερος Πολιτιστικός Θεσμός της Αλεξανδρούπολης διοργανώνεται και φέτος από: την Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) ,  τα τα ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ της πόλης , την υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Επιμελητηρίου Έβρου.

Με την έναρξη της «27ης Έκθεσης Βιβλίου Αλεξανδρούπολης» το Σάββατο 22 Ιουλίου 2018, πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. «ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΒΡΙΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ».

Φέτος τιμήθηκε ο κ. Θεόδωρος Κ. Ορδουμποζάνης, για τη σημαντική συνεισφορά του στην τοπική βιβλιογραφία της Αλεξανδρούπολης και της Θράκης εν γένει

Το τιμώμενο πρόσωπο παρουσίασε η φιλόλογος κ. Αλεξάνδρα Μποτονάκη.

Πρόκειται για μια εκδήλωση της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. που αποτελεί θεσμό, αφού διοργανώνεται για 8η χρονιά και λαμβάνει χώρα πάντα στο πλαίσιο της Έκθεσης Βιβλίου της Αλεξανδρούπολης.
Έως τώρα έχουν τιμηθεί οι: κκ. Απόστολο Ευθυμιάδη, Γεώργιο Παναγιώτου, Θεόδωρο Κυρκούδη, Μιχάλη Πατέλη, Αθανάσιο Γουρίδη, Θεοφάνη Μαλκίδη και Αλέξανδρο Καζαντζή.

* Βιογραφικό τιμώμενου προσώπου *
Ο Θεόδωρος Ορδουμποζάνης από το 1945 ζει, εργάζεται και ασχολείται με πολλούς τομείς της κοινωνικής ζωής της Αλεξανδρούπολης. Συμμετείχε ως Γενικός Γραμματέας στη Διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Αλεξανδρούπολης. Ιδρυτικό μέλος της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου. Ως ιστιοπλόος διετέλεσε μέλος στη Διοίκηση του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης (ΝΟΑ). Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος για πέντε χρόνια του Συλλόγου Προσωπικού και φίλων Καρδιοχειρουργικής Κλινικής “Ο ΓΑΛΗΝΟΣ”. Ιδρυτικό μέλος πολλών πολιτιστικών Συλλόγων της Αλεξανδρούπολης. Αρθρογράφος σε πολλές τοπικές εφημερίδες και περιοδικά καταγράφοντας τον πολιτισμό και την ιστορία της Αλεξανδρούπολης. Τον Σεπτέμβριο του 2006 συγγράφει και επιμελείται το βιβλίο “Προκτήτωρ Πόλις-Ταξίδι μνήμης στην πρώιμη Αλεξανδρούπολη”. Το 2014 συμμετείχε στη συγγραφή της τετράτομης έκδοσης του Ιστορικού Μουσείο της Αλεξανδρούπολης για την ιστορία της πόλης. Το 2017 συγγράφει και επιμελείται την έκδοση του Ιστορικού Ημερολογίου 2018 “Ένα ταξίδι στον χρόνο Αλεξανδρούπολη 1870-2018” της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών.

Προηγούμενο άρθροΤραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Τρένο παρέσυρε και σκότωσε δύο πεζούς άνδρες
Επόμενο άρθροΜε κατάνυξη και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην μνήμη της Αγίας Μαρίνας στον οικισμό Μαΐστρου Αλεξανδρουπόλεως