Το Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης (έτος ίδρυσης 1960), καθιερωμένο για το υψηλό επίπεδο παροχών του και με σημαντική θέση ανάμεσα στα γνωστά Ωδεία της χώρας, υποδέχεται τους παλαιούς και νέους σπουδαστές του στη νέα εκπαιδευτική χρονιά, που θα έχει διάρκεια από 15 Σεπτεμβρίου 2020 έως 30 Ιουνίου 2021.

Οι εγγραφές αρχίζουν από την 1η Σεπτεμβρίου και συνεχίζουν κατά τη διάρκεια όλου του εκπαιδευτικού έτους ανάλογα με τον κανονισμό κάθε σχολής.

Μετά τις ιδιαίτερες συνθήκες της προηγούμενης εκπαιδευτικής χρονιάς, που ξεπεράστηκαν με επιτυχία και εξαιρετικά αποτελέσματα στις Πτυχιακές και Θερινές Εξετάσεις, που ολοκληρώθηκαν τέλη Ιουλίου, συνεχίζει και πάλι με τους κανονικούς ρυθμούς μαθημάτων από τον Σεπτέμβριο με νέα πνοή, προσαρμογές και καινοτομίες. Φυσικά, θα τηρηθούν με ευλάβεια όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την πανδημία Covid-19 και θα λειτουργήσει σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα εκδοθούν για τις δομές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

Για εγγραφές, πληροφορίες και προγραμματισμό σπουδών μπορείτε να απευθύνεστε στη γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου, Καραϊσκάκη 5, Αλεξανδρούπολη (έναντι Αστυνομίας). Στο χώρο θα σας ξεναγούν οι καθηγητές του ωδείου, θα απαντούν στις ερωτήσεις ή απορίες σας, θα σας ενημερώνουν για το σύστημα σπουδών και τα πολλαπλά οφέλη του στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών και θα σας προτείνουν τις σωστές επιλογές σπουδών.

Το Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης είναι ένα εύρωστο εκπαιδευτικό ίδρυμα με μακρόχρονη παράδοση, σημείο σύγκλισης πολλών μουσικών ρευμάτων. Ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των σπουδαστών και καλύπτει όλο το φάσμα της μουσικής εκπαίδευσης από την προσχολική ηλικία έως την επαγγελματική ολοκλήρωση.

Στον άρτια εξοπλισμένο χώρο του Ωδείου λειτουργούν:

  • Τμήμα Κλασικής Μουσικής (Σχολές Οργάνων, Μονωδίας – Μελοδραματικής, Κατωτέρων και Ανωτέρων Θεωρητικών, Μουσική Δωματίου, Σύνολα, Ορχήστρα, Χορωδίες Εφήβων – Ενηλίκων, Μεταπτυχιακά Προγράμματα, Προετοιμασία Εισαγωγής στα ΑΕΙ).
  • Τμήμα Μουσικής Αγωγής – Προπαιδείας.
  • Τμήμα Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής.
  • Τμήμα Σύγχρονης Μοντέρνας Μουσικής, Jazz, Σύγχρονου Τραγουδιού, Μουσικής Κινηματογράφου.
  • Επίσης τον Σεπτέμβριο λειτουργούν τα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για την προετοιμασία των Κατατακτηρίων και Εισαγωγικών Εξετάσεων.

Το Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης αντανακλώντας το κοινωνικό προφίλ του Δήμου, παρέχει κάθε χρόνο υποτροφίες, προσιτά δίδακτρα, δυνατότητα μελέτης των σπουδαστών στους χώρους του, διοργάνωση συναυλιών και σεμιναρίων.

Στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης αποκτάς Γνώσεις, Συνεργάζεσαι, Δημιουργείς, Συλλέγεις όμορφες αναμνήσεις, Ζεις ανεπανάληπτες εμπειρίες, κυρίως όμως μαθαίνεις να Αγαπάς τη Μουσική.

Προηγούμενο άρθροΠεριφερειακή Σύνθεση: Κενός περιεχομένου ο «απολογισμός» του Χρ. Μέτιου. Δυστυχώς κενός έργου κι ο πρώτος χρόνος της θητείας του!
Επόμενο άρθροΝ. Γκαρά στη Διακομματική για Θράκη: «Να εμβαθύνουμε στο πλαίσιο και τις πολιτικές για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο στην περιοχή μας»