Οι προπονητές του Ομίλου Ενόργανης Γυμναστικής Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Μπαξεβανίδης και Θεόδωρος Μπουτάκης, με αφορμή τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με όλες τις ομοσπονδίες των αθλημάτων έτσι ώστε τα παιδιά του Δημοτικού να ενημερωθούν για τα Ολυμπιακά Αθλήματα, μετέδωσαν τις γνώσεις τους για το άθλημα της ενόργανης σε παιδιά της Α’ Τάξης.

Γενικά ο στόχος όλων είναι να μπορέσουν να «σηκώσουν» τα παιδιά από τον υπολογιστή και να τα ωθήσουν στο να ξεκινήσουν κάποιο άθλημα. Σε αυτό προσπαθεί να συμβάλει και ο ΟΕΓΑ, μότο του οποίου είναι το «ΝΑΙ στα παραδοσιακά παιχνίδια και στον αθλητισμό, ΟΧΙ στην καθιστική ζωή και στην αποχαύνωση των μέσων υψηλής τεχνολογίας!».

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του ΟΕΓΑ:

«Στο πλαίσιο της διάδοσης του αθλητικού πνεύματος και της ενασχόλησης των νέων παιδιών με τον αθλητισμό, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων συνεργάζεται με τις Ομοσπονδίες των αθλημάτων, προκειμένου να ενημερώνονται οι μαθητές και οι μαθήτριες για όλα τα Ολυμπιακά Αθλήματα.

Έτσι σύμφωνα με το υπ’ αριθμόν 486/Α/Δ5/22-12-2014 σχετικό έγγραφο της Δ/νσης Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. με κοινοποίηση στην Ε.Γ.Ο αρ.πρ.4988/23-01-2015 δόθηκε άδεια εισόδου σε επιλεγμένους προπονητές με σκοπό την ανάπτυξη του αθλήματος της ενόργανης γυμναστικής, σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Αλεξανδρούπολης.

Οι επιλεγμένοι προπονητές και καθηγητές φυσικής αγωγής Μπαξεβανίδης Δημήτριος και ο Μπουτάκης Θεόδωρος ενημέρωσαν για το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής τα παιδιά της Α’ τάξης και παράλληλα σε συνεργασία με τους καθηγητές φυσικής αγωγής των αντίστοιχων σχολείων οι μαθητές και οι μαθήτριες, εκτέλεσαν συγκεκριμένο ασφαλές ασκησιολόγιο, στο οποίο και αξιολογήθηκαν.

Οι παραπάνω προπονητές του Ομίλου Ενόργανης Γυμναστικής Αλεξανδρούπολης (Ο.Ε.Γ.Α.) ευχαριστούν την Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής κ. Ξανθή Κωνσταντινίδου, τον κ. Ιωακείμ Δημητριάδη, τον κ. Ουζούνη Δημήτριο, όλους του Δ/ντές και τους καθηγητές φυσικής αγωγής των δημοτικών σχολείων για την άψογη συνεργασία τους.

Με αφορμή την συγκεκριμένη διαδικασία που μόνο θετικά αποτελέσματα έχει, παρατηρήθηκε ότι μεγάλο ποσοστό των παιδιών αυτής της ηλικίας παρουσιάζουν έλλειψη κινητικών δεξιοτήτων, κινητικού συντονισμού και μειωμένης ευλυγισίας.

Αυτά τα στοιχεία αποτελούν βασικό μέρος της ζωής των παιδιών γιατί τα βοηθούν να γνωρίσουν το περιβάλλον, να ενταχθούν μέσα σε αυτό και να προσαρμοστούν με το πιο ευχάριστο τρόπο. Κινητικές δεξιότητες είναι η ικανότητα των παιδιών να φτάσουν στο τελικό αποτέλεσμα με την μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία, με την λιγότερη φυσική, πνευματική κατανάλωση ενέργειας και τον ελάχιστο χρόνο που απαιτείται.

Βασικοί παράγοντες της παρούσας κατάστασης είναι οι κινητικές εμπειρίες των παιδιών και τα βιώματά τους που δεν είναι πολλά.

Τα παιδιά πρέπει να βιώνουν σε καθημερινή βάση μεγάλο αριθμό διαφορετικών κινητικών ερεθισμάτων. Με την παροχή αριθμού κινητικών ερεθισμάτων, αυξάνονται οι κινητικές εμπειρίες των παιδιών, οι οποίες προάγουν την κινητική ανάπτυξη και την αυτοπεποίθηση τους.

Παρότρυνσή μας λοιπόν προς στους γονείς είναι να ωθούν και να παρακινούν τα παιδιά τους να παίζουν και να αθλούνται.

Η έλλειψη κίνησης μέσω αθλητικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιού θα φέρει δυσάρεστα αποτελέσματα στο μέλλον στην ανάπτυξη των παιδιών τους.

Η υπερβολική χρήση των μέσων υψηλής τεχνολογίας και της τηλεόρασης μόνο άσχημα αποτελέσματα έχει ως προς την ομαλή κινητική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών.

ΝΑΙ στα παραδοσιακά παιχνίδια και στον αθλητισμό, ΟΧΙ στην καθιστική ζωή και στην αποχαύνωση των μέσων υψηλής τεχνολογίας!!!»

Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

Προηγούμενο άρθροΜε απόλυτη επιτυχία έκλεισε η σεζόν των κρουαζιεροπλοίων στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΙΛΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;