Η υποχρέωση εμβολιασμού οφείλει να επιβάλλεται πάντα με σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο καταναγκαστικός εμβολιασμός δεν είναι ποτέ αποδεκτός, προειδοποίησε σήμερα η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του Ανθρώπου.

Όπως είπε η ίδια χαρακτηριστικά οι: «εντολές εμβολίων πρέπει να συμμορφώνονται με τις αρχές της νομιμότητας, της αναγκαιότητας, της αναλογικότητας και της μη διάκρισης» και «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χορηγείται εμβόλιο αναγκαστικά στους ανθρώπους».

Όχι στην βία

«Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει οι άνθρωποι να εμβολιάζονται δια της βίας, ακόμη κι αν η άρνηση ενός προσώπου να συμμορφωθεί με μια υποχρέωση εμβολιασμού μπορεί να έχει νομικές συνέπειες, όπως για παράδειγμα την επιβολή αρμόζοντος προστίμου», δηλώνει η Μισέλ Μπατσελέτ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της.

Μάλιστα, όπως σημείωσε η ίδια: «Όπου επιβάλλονται κυρώσεις, θα πρέπει να είναι αναλογικές και να υπόκεινται σε έλεγχο από τις δικαστικές αρχές» ενώ παράλληλα σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη για «κατάλληλες διαδικαστικές εγγυήσεις, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος αναζήτησης αιτιολογημένης εξαίρεσης και του δικαιώματος προσφυγής σε κάθε μορφή ποινής ενώπιον μιας δίκαιης και ανεξάρτητης αρχής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΝομοσχέδιο Μενέντεζ: Και «με τη βούλα» η πρόταση των ΗΠΑ για μαχητικά F-35 στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΚτηματολόγιο: Ανάρτηση στοιχείων σε Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Σουφλί