Επιστολή προς τη Δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης και τις δημοτικές παρατάξεις απέστειλε η Οικολογική Εταιρεία Έβρου με θέμα τις δενδροστοιχίες και τα πάρκα της Αλεξανδρούπολης, που σύμφωνα με διαμαρτυρίες πολιτών δέχονται «κακοποίηση» από αναίτια υλοτόμηση και αλόγιστη κλάδευση.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

“Στο τελευταίο δίμηνο λάβαμε τέσσερεις διαμαρτυρίες πολιτών για αντιδεοντολογική –αντιεπιστημονική υλοτόμηση και κλάδευση δένδρων καθώς και για αναρμόδια απόφαση του Δήμου.

Επί αυτών θεωρούμε ότι για τα θέματα διαχείρισης του πράσινου σε κοινόχρηστους χώρους δικαίωμα λόγου δεν έχει μόνο ο πλησιέστερος Δημότης.

Δικαίωμα λόγου έχει ο κάθε διερχόμενος πολίτης γιατί το πράσινο ικανοποιεί ανθρώπινες ανάγκες του κοινωνικού συνόλου
Συνήθως οι διαμαρτυρίες πολιτών επικεντρώνονται σε:

– Αναίτια υλοτόμηση δένδρων μέσα στην πόλη.
-Κακοποίηση των δένδρων με αλόγιστη κλάδευση.

Η Δημοτική αρχή .έχει την ευθύνη αντιμετώπισης αυτών των συνήθως δίκαιων διαμαρτυριών και εκφράζουμε την βεβαιότητα ότι το επιστημονικό προσωπικό της Δημοτικής Υπηρεσίας πρασίνου είναι γνώστης τόσο των βιολογικών απαιτήσεων των δένδρων όσο και της αισθητικής προσφοράς τους στον άνθρωπο καθώς και των ευεργετικών επιδράσεων στην κοινωνία.

Συνεπώς το επιστημονικό προσωπικό της Δημοτικής Υπηρεσίας πρασίνου είναι το κατάλληλο όργανο του Δήμου για να εκπονήσει τον κανονισμό δενδροστοιχιών και πάρκων της πόλης για την δημιουργία, προστασία διαχείριση αυτών. Εξυπακούεται ότι στον κανονισμό αυτόν θα προσδιορίζεται πότε και πως είναι απαραίτητη η κλάδευση όπως και πότε και πως είναι απαραίτητη η υλοτόμηση κάποιων δένδρων”.

Για την Οικολογική Εταιρεία Ν. Εβρου
Ο πρόεδρος      Ο γενικός γραμματέας
Γιώργος Δεμερίδης      Χρήστος Μπετσίδης

Προηγούμενο άρθροΚΚΕ ΕΒΡΟΥ: Μαζική και μαχητική αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΑίτημα του Δήμου Σαμοθράκης για παράταση στην προθεσμία εντάσεων του Κτηματολογίου