Σχεδόν 3 ώρες διήρκησε η σύσκεψη των αγροτών των 68 μπλόκων, χθες Κυριακή. Οι αγρότες αποφάσισαν τη διοργάνωση ενός δυναμικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και παραστάσεις διαμαρτυρίας στα κατά τόπους γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η παράσταση διαμαρτυρίας συμφωνήθηκε να γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 23 Μαρτίου με αφορμή την καθυστέρηση καταβολής του υπολοίπου 40% των επιδοτήσεων και της συνδεδεμένης καθώς και της επιστροφής ΦΠΑ για το πετρέλαιο για το 2013, 2014 και 2015.

Όπως τονίστηκε από τους αγρότες και ειδικότερα από τον πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας τον κ. Βαγγέλη Μπούτα, τα χρήματα αυτά πρέπει να καταβληθούν άμεσα, ώστε να μπορέσουν οι αγρότες να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους. Όσο καθυστερεί η καταβολή τους άλλα τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος παραπάνω από τα μισά χωράφια κινδυνεύουν να μείνουν άσπαρτα. Στη σύσκεψη έδωσαν το παρόν εκπρόσωποι των μπλόκων από την Κρήτη, την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα, τη Δυτική, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, την Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα, την Αττική και φυσικά τη Θεσσαλία.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους και κυρίως τους μικρομεσαίους, για τους οποίους έγινε πολύ συζήτηση με αφορμή το Μητρώο Αγροτών. Ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις και προτάσεις, ωστόσο όλοι συμφώνησαν ότι τα προβλήματα είναι κοινά και δεν έχουν χρώματα και για την επίλυση τους απαιτούνται αγώνες και μάλιστα διαρκείας.

Προηγούμενο άρθροΠαναγιώτης Θεοχαρίδης: « Άρχισα να γράφω μετά τα 70… Τιμητική βραδιά σήμερα στο Εθνολογικό Μουσείο»
Επόμενο άρθροΕφτασαν οι Τούρκοι παρατηρητές στα ελληνικά νησιά